Portughezii de la GreenVolt, tot mai aproape de construirea parcului eolian de 260 de milioane de lei în Săcele
Știrile zilei
Mâine va avea loc licitația lansată de Eolenerg Project SRL, companie controlată de grupul Terravis și portughezii de la GreenVolt, pentru atribuirea contractului care vizează execuția lucrărilor din cadrul proiectului de înființare a unui parc eolian în comuna Săcele, din județul Constanța. Pentru obiectivul de investiții a fost alocată suma de 260.483.475,77 de lei, fără TVA.
Pentru proiect s-a obținut finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Licitația va avea loc pe data de 31 iulie 2024.
Reamintim faptul că în luna august a anului 2023, Consiliul Concurenţei a anunţat că a autorizat tranzacţia prin care Res Terranet Holding SRL şi Greenvolt Power Wind Poland sp z o.o. au preluat compania Eolenerg Project SRL, potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenței.
Res Terranet Holding SRL face parte din Grupul Terravis, un grup activ prin intermediul mai multor societăţi româneşti în dezvoltarea, generarea, comercializarea, furnizarea şi gestionarea activelor în domeniul energiei regenerabile.
GreenVolt Power Wind Poland sp. z o.o. face parte din grupul portughez Grupul GreenVolt, producător de energie regenerabilă, care activează în domeniul biomasei, al proiectelor de energie solară fotovoltaică şi al producţiei descentralizate de energie în mai multe zone geografice.
Ce două companii împart în mod egal capitalul social al Eolenerg Project SRL, care este administrată de cetățeanul austriac Spyridon Martinis și Ion Denisa Marina.
Eolenerg Project SRL activează în România în domeniul energiei regenerabile şi va deţine capacităţi de producţie constând într-un parc eolian situat în comuna Săcele, judeţul Constanţa. Parcul este în prezent în curs de realizare – fiind aproape în faza de demarare a lucrărilor, dar nefiind încă construit sau operaţional.
Sursă foto: Unsplash
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.