Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă
Premierul României, Nicolae Ciucă transmite că salută aprobarea noilor legi ale educației de către Parlamentul României și face apel la cadrele didactice și la întreg personalul din educație.

El solicită ca aceștia să revină la catedră „mai ales în această perioadă extrem de importantă pentru elevi”.

Totodată, acesta anunță că la nivelul Guvernului și ministerelor se lucrează la noua lege a salarizării, pentru care a fost stabilit un calendar strâns de elaborare și promovare în Parlament.

Iată mesajul transmis de premierul României:

„Salut aprobarea noilor legi ale educației de către Parlamentul României, ce includ soluții de creștere a accesului la educație fiecărui copil și susțin performanțele celor meritorii.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Guvernul României este pregătit să pună în aplicare viziunea educației centrate pe elev. Măsurile aflate deja în implementare pentru prevenirea abandonului școlar vor fi completate de altele noi precum „O carte pentru fiecare”, dar și de soluții pentru combaterea analfabetismului funcțional, asigurarea siguranței în unitățile de învățământ și combaterea violenței în școli, o mai bună pregătire a cadrelor didactice.

Guvernul pe care îl conduc înțelege importanța Educației pentru întreaga societate. Dincolo de modificările și reformele în plan legislativ, asigurăm resersele necesare și avem determinarea să găsim soluții la toate problemele acumulate de-a lungul timpului. Rămânem deschiși dialogului pentru ca împreună cu reprezentanții sindicatelor să găsim soluțiile care să reflecte importanța pe care o acordăm, și de o parte și de cealaltă, elevilor, personalului din învățământ și calității actului educational.

Fac apel la cadrele didactice și la întreg personalul din educație să revină la catedră mai ales în această perioadă extrem de importantă pentru elevi, în care au nevoie de susținerea și încurajarea noastră!

La nivelul Guvernului și ministerelor lucrăm la noua lege a salarizării, pentru care am stabilit un calendar strâns de elaborare și promovare în Parlament, dar și la celelalte proiecte de acte normative pe care le-am asumat.

Am mărit cu șase miliarde de lei bugetul Educației în acest an și avem 3,6 miliarde euro alocați din PNRR pentru școli și universități, pentru finanțarea modernizării sistemului educațional.

Consultările pe care le avem cu sindicatele din educație arată, încă o dată, asumarea responsabilităţii la nivelul Guvernului și al Coaliției de Guvernare că putem găsi soluţii prin dialog și deschidere”.

Foto: Facebook Nicolae Ionel Ciucă

Citește și:

Grevă în Educație: Iată ce propuneri a înaintat Guvernul în discuțiile cu sindicaliștii din Învățământ

Negocieri EȘUATE la Guvern: Peste 150.000 de profesori intră, mâine, în grevă generală

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.