Preot prins beat la volan de polițiștii din Ostrov: Părintele a refuzat să sufle în fiolă
Știrile zilei
Și fețele bisericești cad în păcat: este cazul unui preot care a refuzat să sufle în fiola polițiștilor de frontieră din comuna Ostrov și, mai mult, nici nu a vrut să îi urmeze pe aceștia la spital, pentru a îi fi prelevate probe biologie în vederea stabilirii alcoolemiei.
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, în luna martie a anului trecut, polițiștii de frontieră observau cum o mașină se deplasa, haotic, în zona Regie. Oamenii legii au declarat că autoturismul trecea de pe o bandă de mers pe alta a drumului. Oprit în trafic, polițiștilor le-a fost lesne să își dea seama că șoferul emana puternic halenă alcoolică.
La fața locului acesta a refuzat solicitarea efectuării unei testări alcoolscopice, fapt pentru care a fost condus la U.P.U. Băneasa, în vederea prelevării de mostre biologice. Inculpatul a refuzat, din nou, prelevarea de mostre biologice.
Părintele, preot în județul Călărași, a spus că nu vrea să îi fie prelevate probele biologice, pentru că, de fapt, el a consumat alcool în parcarea de la bac, în timp ce staționa.
În fața judecătorilor, preotul și-a admis vina, mai mult, a căzut la pace cu procurorii: a semnat un acord de recunoaștere a vinei.
Judecătorii constănțeni au luat o decizie blândă: părintele, care slujește într-o parohie din Călărași, are 42 de ani, un copil minor, nu a avut antecedente penale și, deşi parcursul urmăririi penale a avut o atitudine nesinceră, în faţa instanţei a adoptat o atitudine de recunoaştere, admiţând săvâşirea faptei.
Astfel că l-au condamnat la numai un an de închisoare, cu suspendare sub supraveghere.
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și: