Procesul lui Vlad Pascu, plin de emoții. Ropote de aplauze în sala de judecată. Iată motivul

Știrile zilei
Procesul lui Vlad Pascu, judecat pentru tragicul accident produs la 2 Mai soldat cu moartea a doi tineri și rănirea altora, este unul plin de emoții la termenul desfășurat astăzi, 20 decembrie 2024, la Judecătoria Mangalia.
Ropote de aplauze s-au auzit în sala de judecată astăzi pentru președintele completului, magistratul Carmen Claudia Berevoescu.
Discuții aprinse au avut loc între apărare, avocații părților vătămate din proces, dar și reprezentantul companiei de asigurare, în legătură cu o nouă avizare solicitată de avocații lui Vlad Pascu, ce ar fi condus la prelungirea procesului.
Concret, avocații lui Vlad Pascu au solicitat avizarea de către Institutul Național de Medicină Legală a unuia dintre experții ce au întocmit documentele medicale analizate în proces.
Avocații părților vătămate s-au opus vehement acestei solicitări, apreciind că procesul ar dura și mai mult într-o astfel de situație, care nu se impune sub nicio formă, spun avocații, experții având avizele necesare.
După discuții aprinse între avocați, președintele completului a luat cuvântul, arătând că „am cercetat expertizele prezentate instanței. Pacienta – 70 de zile în situația unei evoluții favorabile, în august 2023. De atunci, a avut mai multe operații și intervenții și recuperare. Medicul legist a răspuns într-o modalitate lămuritoare. Nu există contradicții între expertize. Nu consider necesară avizarea de către comisia medicală“.
Astfel, anunțul judecătoarei Carmen Claudia Berevoescu, președintele Judecătoriei Mangalia, dar și președintele completului căruia i-a fost repartizat aleatoriu dosarul cauzei, a fost întâmpinat cu aplauze și bucurie în sala de judecată, acolo unde sunt prezente familiile, rudele și prietenii victimelor accidentului.
Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
Conform legislației în vigoare în România, orice persoană se bucură de prezumția de nevinovăție. „Orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăției sale printr-o hotărâre penală definitivă“ (Art. 4, alin. 1 Codul de procedură penală).
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și: