SCANDAL în trafic la Constanța. Jandarm pălmuit și lovit cu piciorul. Polițiști amenințați cu violență. Șofer, condamnat cu executare

Știrile zilei
Scandal în trafic la Constanța finalizat cu o condamnare! Judecătoria Constanța a decis: pedeapsă la închisoare cu executare pentru un individ suspectat că ar fi lovit un jandarm cu palma peste faţă şi cu piciorul în gamba stângă.
Mai mult decât atât, inculpatul este acuzat și că ar fi ameninţat cu acte de violenţă doi polițiști.
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
Pe scurt, s-a reţinut că la data de la data de 13 iunie 2024, în jurul orei 07:30, a condus autoturismul marca Peugeot, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat.
Ca urmare a unei neacordări de prioritate s-a iscat un conflict în trafic, iar la fața locului a fost trimisă o echipă mixtă formată din doi polițiști și un jandarm.
Într-un anumit context, inculpatul (Florin B.) a lovit cu palma peste faţă şi cu piciorul în gamba stângă persoana vătămată, jandarm în cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa şi a ameninţat cu acte de violenţă persoanele vătămate, agent de poliţie în cadrul Secţiei 3 Poliţie Constanţa, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu.
Dosarul inculpatului (care nu se afla la primul contact cu legea penală) a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Constanța, instanță care, aproape de jumătatea lunii trecute, a decis condamnarea bărbatului la un an și trei luni de închisoare cu executare.
Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestat la Curtea de Apel Constanța.
Primul termen în faza apelului a fost fixat pentru data de 3 aprilie 2025.
Conform legislației în vigoare în România, orice persoană se bucură de prezumția de nevinovăție. „Orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăției sale printr-o hotărâre penală definitivă“ (Art. 4, alin. 1 Codul de procedură penală).
Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
Sursă text: portal instanțe de judecată și rejust.ro
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și: