Un profesor de muzică de la Şcoala 39 “Nicolae Tonitza” din Constanţa a filmat câțiva elevi ai școlii în timp ce se dezbrăcau în sala de clasă, pregătindu-se pentru ora de educaţie fizică. Acesta le-a postat pe contul său personal de Facebook, ulterior acestea fiind șterse.

Profesorul Ciprian Savin (numele de călugăr este Calinic) este în acelaşi timp şi călugăr în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, având calitatea de arhidiacon, scrie Adevărul.

După ce a filmat cu telefonul mobil acele imagini, călugărul le-a postat pe contul său de Facebook, cel mai probabil din greşeală. Între timp el şi-a şters contul de Facebook.

Aceasta este filmarea profesorului:

Elevii filmați sunt clasa a VII-a, respectiv clasa a VIII-a.

Inspectoratul de Poliție al Județului Constanţa a deschis o anchetă şi urmează să stabilească încadrarea faptei iar în cazul în care se va dovedi că este vorba despre diseminare de imagini cu caracter pornografic dosarul va fi investigat de cei de la Crimă Organizată. „La data de 11 octombrie a.c, în jurul orei 17.30, la Secţia 4 Poliţie Constanţa a fost depusă o sesizare din partea conducerii Şcolii Generale Nr. 39 Nicolae Tonitza, prin care am fost informaţi că un cadru didactic titular ar fi intrat în posesia unor imagini de pe camerele de supraveghere ale şcolii (eleve ce se pregăteau pentru ora de educaţie fizică), iar ulterior le-ar fi postat pe o reţea de socializare. În momentul de faţă politiştii constănţeni efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a producerii faptei şi luarea măsurilor legale în consecinţă”, adaugă IPJ Constanţa.

De precizat că sesizarea a venit din partea conducerii școlii pe fax.

Instituția de învățământ constănțeană unde este profesor călugărul este condusă de directorul Nicoleta Bercaru, consilier județean din partea PSD.

UPDATE:

Arhiepiscopia Tomisului spune că imediat ce s-a aflat despre incident profesorului de muzică, călugăr diacon la Arhiepiscopia Tomisului, i s-a interzis să mai slujească. “Urmare a celor întâmplate, călugărul diacon Calinic nu mai slujește în Arhiepiscopia Tomisului. Dacă vor apărea date noi, poate fi deferit consistoriului monahal. Deocamdată și noi suntem surprinși. Era apreciat pentru activitatea lui muzicală frumoasă. Nu se aștepta nimeni la asemenea faptă. Așteptăm și noi explicații din partea lui, ca să știm ce e de făcut. El nu mai locuiește la Palatul Arhiepiscopal. Azi a plecat. Nu știm unde”, a precizat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu.

Sursă foto: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1049541645145693&set=pcb.1049541761812348&type=3&theater

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.