Soțul Deliei, a doua victimă a „Șacalului”, spune că mers la poliție, dar nu a fost băgat în seamă
Știrile zilei
Apar informații noi despre crimele în serie de pe litoral.
Victimele acestui caz sunt două femei (Denisa și Delia): una din județul Tulcea, găsită decedată într-un apartament din Constanța la mijlocul lunii iulie, și alta, al cărei trup a fost descoperit între localitățile Mihai Viteazu și Sinoe pe 4 septembrie.
Soțul Deliei susține că a semnalat dispariția femeii, însă nu a fost băgat în seamă de polițiști.
„Am mers la poliție și nici nu m-au băgat în seamă. Mi-au zis să aștept că se interesează ei pe unde este și ce face. Deja tot satul știa unde este și ce face. Dacă am văzut că nu mă bagă în seamă, m-am dus la Tulcea că la Greci nu m-au băgat în seamă și m-am dus și am dat-o dispărută pe 12 și la trei zile au găsit-o decedată în apartament. Pe 15 au găsit-o ei, dar pe mine m-au anunțat pe 19. (…) Și pe data de 10 m-au sunat niște indivizi că au mașina mea și că vor contract de vânzare-cumpărare”, a spus soțul primei victime, potrivit antena3.ro.
În cauză, „Șacalul“, bărbatul arestat în cazul crimelor de la Constanța, cere să fie pus în libertate.
Potrivit datelor noastre, bărbatul (Neculai Mitrea) a contestat mandatul de arestare emis pe numele său de judecătorii de la Tribunalul Constanța.
Contestația „Șacalului“ a fost trimisă spre soluționare Curții de Apel Constanța, instanță ce va lua o decizie definitivă.
Primul termen al contestației a fost stabilit, conform surselor noastre, pentru marți, 17 septembrie 2024, începând cu ora 09.00.
Conform procedurilor în vigoare, termenul de marți nu se va desfășura în ședință publică, ceea ce înseamnă că nu pot participa alte persoane în afară de părțile din dosar și avocații lor.
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.
Conform legislației în vigoare în România, orice persoană se bucură de prezumția de nevinovăție.
„Orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăției sale printr-o hotărâre penală definitivă“ (Art. 4, alin. 1 Codul de procedură penală).
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Tinerele omorâte de Șacalul ar fi fost ucise la fel: Concluzia medicilor legiști