Biserica de la Macul Roșu vizată de demolare
Biserica de la Macul Roșu vizată de demolare
Subiectul acestor zile, demolarea Bisericii „Izvorul Tămăduirii” din zona Macul Roşu din Constanța, lăcaş de cult care trebuie desființat, aşa cum au decis magistraţii, a fost comentat astăzi și de deputatul Stelian Ion. Acesta susține că legea trebuie pusă în aplicare, nefiind vorba despre plăcerea de a face un lucru sau nu.

„Câtă vreme există o hotărâre judecătorească, ea trebuie respectată. E o chestiune care, în mod normal, n-ar trebui să facă plăcere nimănui. Nu e o chestiune pe care să o faci cu plăcere, pentru că, știm cu toții, oamenii sunt foarte atașați de Biserică, țin la aceste valori și ideea de a demola, din punct de vedere simbolic, o biserică este de neconceput pentru multă lume”, a explicat Stelian Ion.

Biserica de pe trotuar, din zona Macul Roşu, construită în anul 2002, a devenit subiect de scandal între municipalitate şi arhiepiscopie, pentru că reprezentanţii Bisericii nu se grăbesc să pună în aplicare o hotărâre judecătorească în care se cere demolarea lăcaşului de cult „Izvorul Tămăduirii“. Pe 13 decembrie 2021, magistraţii Tribunalului Constanţa au decis desfiinţarea lucrărilor de construcţie realizate fără autorizaţie de Arhiepiscopia Tomisului.    Miercuri, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, i-a adresat o scrisoare deschisă primarului Vergil Chiţac, subiectul fiind biserica de pe trotuar care trebuie demolată.

Astăzi, deputatul Stelian Ion a comentat subiectul explicând că „avem o responsabilitate față de viața oamenilor”.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

„Să construiești un edificiu de genul ăsta fără autorizație, implică niște riscuri majore. Dacă, Doamne ferește, la un cutremur s-ar prăbuși elemente din construcție și ar cauza victime, cine ar răspunde?

Nu către primar te duci, în primul rând? Nu el răspunde? Ar fi acuzat că nu a pus în executare o hotărâre. Aici trebuie mare înțelepciune și multă responsabilitate. Eu cred că Primăria a ajutat destul de mult, cât s-a putut, zona asta și efectiv nu ai de ales”, a explicat deputatul USR.

Citește și:

IPS Teodosie, scrisoare deschisă către Vergil Chițac: ”Ce faptă de eroism, de bărbăție, ori de jertfă este în a-ți demola Sfintele Altare?!”

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar