Un fost polițist din Tulcea rămâne cu patru ani de închisoare cu executare. Decizie definitivă la Constanța
Știrile zilei
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța mențin condamnarea de patru ani de închisoare cu executare primită de un fost polițist (A.I.) din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din Tulcea.
Mai mult, instanța de apel din Constanța a respins și cererea fostului polițist de suspendare a executării hotărârii atacate ca nefondată.
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, fostul polițist de la Permise fiind acuzat de de trafic de influenţă și de luare de mită.
În actul de sesizare a instanței s-a reținut că inculpatul, agent de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din Tulcea, în intervalul de timp martie-mai 2018 ar fi primit sume de bani necuvenite pentru sine, indirect, lăsând a se înţelege că are influenţă asupra funcţionarului competent din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. care urma să testeze trei persoane în vederea obţinerii permisului de conducere, promiţând totodată că va interveni pe lângă funcţionarul respectiv pentru a-i promova pe cei trei candidaţi la proba practică.
Procurorii mai spun că acelaşi inculpat, în perioada de timp martie-mai 2018, ar fi primit pentru sine, suma de 900 lei, indirect (prin intermediul unui alt agent de poliţie), în legătură cu îndeplinirea îndatoririle sale de serviciu (în legătură cu promovarea acestuia la proba practică de obţinere a permisului de conducere auto).
Un judecător a dorit achitarea fostului polițist
În luna aprilie 2024, Curtea de Apel Constanța, în complet de divergenţă, a decis, în majoritate condamnarea fostului polițist la patru ani de închisoare cu executare.
Foarte important, în cauză, preşedintele completului de judecată a făcut opinie separată în sensul că fostul polițist ar fi trebuit achitat pentru trafic de influență și luare de mită, pe motiv că nu ar exista probe la dosar din care să reiasă că inculpatul ar fi săvârşit infracţiunea de care a fost acuzat.
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și: