Poliția de frontieră
Poliția de frontieră
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta, judeţul Timiş, au depistat, în urma unei acţiuni organizate pe linia combaterii migraţiei ilegale, în interiorul unui mijloc de transport, zece cetăţeni din Turcia.

Aceştia au declarat poliţiştilor că intenţionau să ajungă în ţări din Vestul Europei, beneficiind de ajutorul unor cetăţeni bulgari. Cei patru bulgari au fost arestați preventiv pentru infracțiunea de trafic de migranți.

În data de 22  noiembrie 2022, în jurul orei 19:15, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Deta, județul Timiș, au desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență. Polițiștii de frontieră îi aveau pe cei patru cetățeni bulgari în vizor, asupra lor existând suspiciuni de implicare în activități infracționale de trafic de migranți.

Autoritățile au oprit,  la intrare în localitatea Denta, un autoturism înmatriculat în Bulgaria, condus de către un cetăţean bulgar care era însoţit de un conaţional, precum şi un microbuz marca Ford Transit, înmatriculat în Germania în care se aflau alți doi cetățeni bulgari.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Zece cetățeni străini au fost depistați în compartimentul marfă

Polițiștii au constatat, în cadrul verificărilor preliminare, că în compartimentul marfă al microbuzului se aflau zece cetățeni străini, fără documente de identitate asupra lor.

Având în vedere faptul că nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

Oamenii legii au stabilit că persoanele depistate în compartimentul marfă al microbuzului sunt cetăţeni turci, cu vârste cuprinse între 9 şi 46 ani. Aceștia au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde, dorind cu ajutorul cetățenilor bulgari să ajungă în țări din Vestul Europei.

Cei patru cetățeni bulgari au fost arestați

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţenii turci, respectiv de trafic de migranți pentru cetățenii bulgari.

Totodată pe numele celor patru cetățeni bulgari, judecătorul de dreptul si libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea în stare de arest preventiv pentru 30 de zile.

Video: www.politiadefrontiera.ro

Foto: Ilustrativ (Arhivă)

Citește și:

46 de cetățeni străini, descoperiți ASCUNȘI, la Punctele de trecere a frontierei Vărșand și Nădlac II

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.