Astăzi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Dobrogea” al Județului Constanța a marcat aniversarea Zilei Pompierilor din România. Programul a inclus un ceremonial militar şi religios, avansari în grad înainte de termen şi s-a încheiat cu defilarea cu personal şi tehnică militară.
Publicitate

Astăzi, toți pompierii din România au marcat un moment istoric: împlinirea a 170 ani de la luptele din Dealul Spirii.

Chiar dacă sărbătoarea pompierilor s-a desfășurat într-o zi de lucru, constănțenii și turiștii încă prezenți la malul mării au ales să-și petreacă dimineața alături de ei, arătându-le astfel respectul pentru ajutorul pe care ni-l aduc atunci când avem nevoie de ei.

Primarul Municipiului Constanța, Decebal Făgădău, dar și prefectul Județului Constanța, Dumitru Jeacă, au transmis mesajul lor către pompieri, în calitate de reprezentanți ai instituțiilor pe care le reprezintă.

Mesajul prefectului județului Constanța, Dumitru Jeacă

“Am participat astăzi la un moment special, când am rememorat, cu prețuire, eroismul pompierilor militari care s-au jertfit pentru apărarea idealurilor de libertate naţională, în timpul Revoluţiei Române de la 1848.

În semn de recunoştinţă pentru dificila activitate desfășurată de acești EROI, care își dedică viața vocației de a face bine, de a ajuta și de a se pune în slujba celorlalți, doresc să le transmit și pe această cale toată gratitudinea mea!

De Ziua Pompierilor din România urez tuturor pompierilor civili și militari cele mai calde felicitări, multă sănatate, putere de muncă și succes în îndeplinirea nobilei meniri! La Mulţi Ani!”, a transmis prefectul județului Constanța pompierilor de la malul mării.

A urmat apoi ceremonialul în cadrul căruia, pompierii care au obţinut rezultate excepţionale în îndeplinirea atribuţiilor specifice, au fost recompensaţi cu înaintarea în grad şi diplome de onoare.

Mai apoi a urmat defilarea echipajelor participante la manifestare și a tehnicii din dotare.

Evenimentul a fost încheiat de Fanfara Militară a Statului Major al Fortelor Navale condusă de dirijorul Cornel Ignat.

S-au comemorat și eroii căzuți în ultimii zece ani

De asemenea, tot astăzi, eroii constănțeni au fost comemorați și în cadrul ceremoniei militare și religioase desfășurate la Bucuresti, unde au fost prezenți și membrii familiilor acestora.

În cadrul aceluiași ceremonial din Bucuresti, doi pompieri constănțeni au primit plachete de onoare pentru misiunea de salvare desfășurată în stațiunea Eforie, în data de 10 august. Atunci pompierii au reușit să scoată din apa învolburată patru persoane, cu toate că marea era extrem de agitată, punându-și astfel propria viață în pericol.

Aceste plachete le-au fost înmânate personal de tânăra de 17 ani salvată atunci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.