Asfaltarea de la Făclia, pe final. Ce planuri au autoritățile locale pentru anul viitor

Învestit cu încrederea cetățenilor pentru următorii patru ani, primarul Ion Beiu împreună cu echipa sa își dorește să continue proiectele începute și să demareze altele noi, printre care cel mai important este cel privind introducerea rețelei de gaze în comună.

Ultimul proiect demarat este cel care viza asfaltarea în cartierul Tabără din Faclia, proiect aflat pe final. “Au mai rămas de realizat acostamentele și diferite retușuri, dar și marcajele și indicatoarele rutiereȚ, ne-a spus primarul Ion Beiu.

Publicitate
brands war Constanta noiembrie 2020 reduceri imbracaminte incaltaminte

Erau ultimele străzi care nu avea asfalt din toată comuna. Un model pentru celelalte administrații locale din județul Constanța, dar și din țară.

Și lucrările la proiectul privind ridicarea centrului medical situat la intrarea în comună merg bine, iar clădirea prinde contur, așa cum se poate vedea în imaginile de mai jos.

Dat fiind contextul pandemic în care ne aflăm, Primăria Saligny a luat toate măsurile necesare în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2. Din bugetul local au alocat suma necesară pentru achiziția de măști și dezinfectanți pentru toți copiii și profesorii de la toate unitățile de învățământ din comună, dar și pentru personalul auxiliar. “A fost un efort bugetar de 35.000 de lei, bani destinați achiziției de materiale sanitare pentru tot anul școlar. De asemenea, ne-am pregătit de iarnă, le-am asigurat lemne, cărbuni, iar printr-o sponsorizare de la Nuclearelectrica toți au tablete. Au tot ce le trebuie, doar să învețe”, ne-a mai spus primarul Ion Beiu.

Un proiect dorit și așteptat de toată lumea este cel privind introducerea rețelei de gaze în comună: “Ne propunem să demarăm proiectul pentru gaze. Proiectul fusese depus, mai rămăsese de semnat finanțarea, dar a venit pandemia și nu s-a mai preocupat de această investiție, cei de mai sus. Acum va trebui să refacem studiul de fezabilitate, s-au schimbat costurile între timp. Urmează să înființăm serviciul de gaze și facem concesiunea. Majoritatea locuitorilor își doresc gaze”, ne-a spus primarul comunei Saligny, Ion Beiu.

Un alt proiect pentru perioada ce urmează este cel care vizează “Am dori să facem și casă mortuară la Făclia, dar nu știm încă pentru la anul ce buget vom avea. Avem multe cheltuieli cu utilitățile, cu dezinfectarea tuturor unităților de învățământ, înainte și după alegeri”, ne-a mai spus  viceprimarul Nicolae Țeleneanu.

Citește și:

Când va fi gata Centrul de Sănătate din Saligny

Alegerea primarului comunei Saligny, Ion Beiu, a fost validată de judecători

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar