Primăria Poarta Albă
Primăria Poarta Albă
Autoritățile locale din Poarta Albă au semnat recent achiziția serviciilor de elaborare a studiului de fezabilitate necesar construirii de locuințe sociale și de necesitate în localitate. 

Pentru acest contract autoritatea locală a achitat suma de 270.000 de lei.

Terenul pe care se vor construi locuințele se află în intravilanul comunei Poarta Albă și are o suprafață de 34.150 mp, imobilul rezultând din dezmembrarea unei parcele în două.

Într-o primă fază s-a depus documentația de obținere a certificatului de urbanism pentru realizarea unui centru medical amplasat în sudul parcelei care va avea suprafața construită de 2.662 mp și cea desfășurată de 2.896,36 mp.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Parcela are deschidere la Sud la strada Sălciilor și la Vest la Drumul Județean 228A.

Astfel, pe terenul studiat de 34.150 mp se va construi un centru medical, dar și un corp de locuințe – pe o suprafață de 508 mp (5.588 mp – suprafață corp locuințe).

Regimul de înălțime a locuințelor va fi de S (TEHNIC)+P+10 etaje. La parterul blocului se vor amenaja spații publice, la subsol – spații tehnice și adăpostul de protecție civilă. Construcția va fi alcăruită din două scări care vor asigura accesul la 40 de apartamente de două camere. Sistemul de încălzire se va realiza cu ajutorul unei centrale termice și a panourilor solare.

Durata de realizare a construcției este de 25 de luni.

În total suprafața construită a celor două obiective va fi de 3.170 mp.

Pentru realizarea obiectivului se va întocmi un Plan Urbanistic Zona care va respecta indicatorii urbanistici minimi stabiliți.

Primăria Poarta Albă a obținut finanțare pentru piste de biciclete

În ultimele zile din 2022, autoritatea locală din poarta Albă a semnat contractul de finanțare pentru amenajarea de piste de cicliști în comună. Valoarea totală a proiectului este de 1.556.474,05 lei.

În prezent, Compania Națională de Investiții SA derulează procedura de atribuire pentru achiziția serviciilor de proiectare-proiect tehnic si detalii execuție, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor pentru proiectul „Reabilitare, modernizare, extindere și dotare cămin cultural în comuna Poarta Albă, Aleea Cantinei, nr. 2”.

Citește și:

În comunele Ion Corvin, Crucea și Poarta Albă vor fi amenajate piste de biciclete

Investiție de 35 de milioane de EURO: Un parc fotovoltaic va fi amenajat în extravilanul comunei Poarta Albă

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.