Consiliul Local Medgidia - Arhivă
Consiliul Local Medgidia - Arhivă
Consilierii locali din Medgidia, convocați seara trecută în ședință extraordinară pentru a vota bugetul de venituri și cheltuieli previzionat pe anul 2019, au reușit să se pună de acord și să nu lase în aer și desfășurarea actului medical în municipiul Medgidia. Cu un amendament și inerentele discuții. Nu același lucru s-a întâmplat cu situația Clubul Sportiv Medgidia care, de aproape de două luni, este incertă. Fostul director al Clubului, Nicolae Tutungiu, împreună cu președintele secției de handbal al CS Medgidia, Emil Goiceanu, le-au adus la cunoștință consilierilor, la finalul ședinței, situația disperată în care se regăsesc sportivii, neplătiți de două luni și care nu mai pot participa la antrenamente și nici la deplasările la meciurile desfășurate în campionat.   

Convocați pentru a vota bugetul Spitalului Municipal Medgidia, doar 11 din cei 19 consilieri locali au răspuns prezent, voturi însă suficiente pentru ca proiectul de hotărâre să fie aprobat și astfel actul medical să aibă continuitate.

Așa cum arată proiectul, veniturile totale pe anul 2019 ale Spitalului Municipal Medgidia sunt de 50.722.386 lei, din care jumătate sunt venituri care ajung în bugetul spitalului din contractele cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, iar restul se compun din: venituri proprii, venituri din contractele cu DSP din sume alocate de la bugetul de stat prognozat, venituri din donații și sponsorizări încasate, sume utilizate din excedentul anului precedent pentru efectuarea de cheltuieli și subvenții din fondul național unic de asigurări sociale de sănătate pentru acoperirea creșterilor salariale ( conform OUG 114/2017) prognozate – în sumă de 22.086.000 lei.

Din aceste venituri, cea mai mare parte – 38.192.706 lei, se duc pe cheltuielile de personal iar restul, de 11.962.730 lei, pe cele cu bunuri și servicii.

Proiectul de hotărâre care privea bugetul de venituri și cheltuieli previzionat pentru anul 2019 a fost votat în unanimitate de voturi însă cu un amendament: aliniatul cuprins în capitolul II al bugetului de venituri și cheltuieli previzionat al spitalului prevăzut la secțiunea “Cheltuieli de personal” care viza acordarea unor stimulente financiare lunare în sumă de 865 de lei către șefii de compartimente financiar-contabil, resurse umane (RUNOS) și directorul financiar contabil să fie scos și votat după aprobarea bugetului local al municipiului Medgidia. Amendamentul a fost aprobat de inițiator.

Se apropie sfârșitul Clubului Sportiv Medgidia? 

Ulterior ședinței, dată fiind situația disperată în care se află Clubul Sportiv Medgidia, fără conducere și buget și pe punctul de a pierde tot palmaresul – câștigat cu multă trudă, dar și sportivii, fostul director al CS Medgidia, Nicolae Tutungiu, și președintele secției de handbal, fost membru în comitetul director al clubului, Emil Goiceanu, le-au prezentat consilierilor prezenți pașii pe care trebuie să-i facă aceștia pentru salvarea Clubului Sportiv Medgidia.

Primarul Valentin Vrabie a încercat să rezolve situația Clubului Sportiv Medgidia și să respecte măsurile impuse de Curtea de Conturi la finalul anului trecut. Tocmai de aceea a adus în atenția aleșilor locali organigrama și statul de funcții ale Clubului Sportiv în ședințele desfășurate în ultima lună a anului 2018. Însă inițiativa acestuia nu a trecut de votul consilierilor.

Ulterior, în ședința ordinară de la finalul lunii ianuarie, vechiul regulament după care funcționa Clubul Sportiv Medgidia a fost înlocuit cu unul nou, inițiat de consilierul ALDE, Liviu Chiriță. Chiar dacă secretarul municipiului Medgidia a evidențiat aspectul legal potrivit căruia Consiliul Local nu are competență de propuneri de proiecte, doar primarul are acest drept legal de inițiativă privind modificarea regulamentului și Statului clubului. După aprobarea regulamentului, primarul Valentin Vrabie a anunțat că va ataca actul.

“CS Medgidia nu mai funcționează”

În noile condiții date, procedurile privind alegerea unei noi conduceri a clubului trebuie reluate. Un proces care ar putea dura prea mult timp astfel încât situația în care se află CS Medgidia să mai poată fi rezolvată. Până atunci, sportivii sunt primii care au de suferit.

“Dată fiind hotărârea aprobată în data de 31 ianuarie 2019, privind modificarea și regulamentul de organizare și funcționare a Clubului Sportiv Medgidia, la acest moment CS Medgidia nu mai funcționează pentru că nu mai are niciun membru, nici în Comitetul Director și nici director. Trebuie să luați pas cu pas, după cum arată hotărârea dumneavoastră: Consiliul Local trebuie să numească Comitetul Director compus din cinci membri, să aprobați organigrama și statul de funcții, la propunerea Comitetului Director, să propuneți directorul interimar până la susținerea concursului în condițiile legii. Acestea trebuiesc elaborate și aprobate în prima ședință de Consiliu Local pe care o veți iniția. Vreau să vă anunț, de asemenea, că a început campionatul la volei și handbal. Am avut deplasare la Piatra Neamț și avem de plătit arbitrajul – care se achită la ora meciului. Următoarea deplasare trebuie să o facem la Focșani, pe 16 februarie. Trebuie găsită o soluție pentru a se deplasa mașina și de a plăti echipa de arbitri la Volei. De astăzi (n.r. ieri) s-a oprit și cursa regulată care efectua transportul jucătorilor de la echipa de volei și echipa de fotbal. Operatorul de transport a hotărât, în condițiile date, că nu mai poate risca să facă cursă fără a fi remunerat. Echipele de fotbal, volei și handbal nu mai pot participa la campionat”, le-a spus consilierilor locali fostul director al Clubului, Nicolae Tutungiu.

La rândul său, Emil Goiceanu, fost membru în Consiliul Director al CS Medgidia și manager al secției de handbal a precizat că deja s-au desfășurat trei etape din campionat la handbal și urmează cea de-a patra sâmbătă. “Deja am împrumutat mai mulți sportivi cu bani pentru că nu mai au, sunt două luni de zile. La handbal li se dădeau sportivilor bani de deplasare, iar de astăzi antrenamentele s-au sistat. Probabil vom mai face unul sau două antrenamente până la ora meciului de sâmbătă”, a precizat Emil Goiceanu.

După îndeplungi discuții și acuze, consilierii locali inițiatori ai noului regulament de funcționare și organizare a Clubului Sportiv Medgidia au precizat că în cel mai scurt timp vor veni cu un nou proiect de hotărâre care vizează punerea în aplicare a prevederilor conținute de noul regulament. Însă până atunci, situația rămâne la fel de incertă pentru toți cei câteva sute de copii care practică sport în municipiul Medgidia. Interesele bat sportul, și de această dată!

Citește și:

Consilierii locali din Medgidia au mărit impozitele și taxele pentru anul 2019! Ministerul de Finanțe confirmă!

S-a modificat programul de încasare a taxelor și impozitelor locale în municipiul Medgidia

Sondaj de opinie lansat de primarul Valentin Vrabie. Dotarea Spitalului Municipal Medgidia sau bazin de înot?

1 COMENTARIU

  1. Cata ura si cata lipsa de interes fata de sportivii Medgidiei …..sa nu le pese lor ( consilierilor) ca tot palmaresul sportivilor se va pierde si ca toata munca lor va fi data la spate doar pentru a dovedi cei din consiliu ca da… pot sa faca lucrul asta . Au putut sa voteze si au votat . Mi e sila de asa oameni . Vor sa schimbe intreg clubul fara sa le pese de absolut nimic . Un club care a dat rezultate maxime cu actualul director . A functionat perfect. Sute de copii sunt inscrisi la toate sectiile. Sala e plina de oameni veniti sa vada un meci de handbal sau volei . Rusine sa va fie . Ordinarilor .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.