Comuna Mihail Kogălniceanu va avea sistem de monitorizare video a localității și stații de autobuz inteligente. Primăria a primit finanțare prin PNRR
Administrație locală
Proiectul depus de Primăria comunei Mihail Kogălniceanu prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul Local, pentru implementarea unui sistem inteligent de management local a obținut finanțare.
Mai exact, UAT Mihail Kogălniceanu a primit suma maximă care putea fi alocată acestui proiect – 2.195.407,53 de lei.
Proiectul ce urmează a fi realizat vizează înființarea unui centru de monitorizare în timp real a situației din localitate, a unui sistem video inteligent de monitorizare a traficului și siguranță a drumurilor publice și montarea unor stații de autobuz inteligente.
Sistemul de supraveghere și monitorizare dedicat spațiului public, proiectat după rigorile moderne și standardele în domeniu, adună date – prin senzorii specifici instalați pe teren – și oferă informații în timp real despre: traficul rutier, traficul pietonal, incidente cu caracter criminogen ce pun în pericol siguranță cetățeanului, informații despre calitatea aerului, încălcarea regulilor din politică de salubritate și protecție a mediului, informații ce vor fi analizate și utilizate în fundamentarea deciziilor specifice necesare unei bune funcționari a unei comunități și a unei dezvoltări pe baze durabile.
Obiectivul de investiții asumat în proiect este cuprins în planul de acțiune pentru dezvoltare durabilă din Strategia de Dezvoltare Locală pentru Perioada 2021-2027 a UAT Mihail Kogălniceanu.
Sistemul Inteligent de Management Local va avea următoarele funcționalități principale:
Achiziția imaginilor video se va face utilizând camerele video de ultima generație cu tehnologie IP, mobile tip Speed Dome – PTZ (pentru supravegherea de ansamblu) sau camere video fixe de înalta rezoluție (pentru supravegherea de detaliu), camere video de tip LPR (monitorizare trafic auto – citire plăcute de înmatriculare ) și camere video cu unghi 180 grade (în special pentru stâlpi – alei /străzi).
Procesarea, stocarea și afișarea imaginilor video – se va face centralizat la centrul de monitorizare în timp real a situației din localitate care oferă acces în timp real la toate camerele video, senzorii și alte dispozitive de colectare a datelor;
Platforma IoT- Smart City servește că sistem de colectare, stocare și analiză a datelor preluate de la dispozitivele ( senzorii ) din toate infrastructurile Smart Village: supraveghere video, colectare și depozitare gunoi, iluminat public, siguranță cetățenilor, servicii publice de apă / canalizare etc.
Locațiile vizate pentru includerea în sistemul de supraveghere a spațiului public:
- Locații criminogene
- Locații depozitare gunoi menajer (rampe de gunoi, zone din localități unde se aruncă ilegal gunoi)
- Centre culturale
- Unități de învățământ și alte instituții publice
- Zone publice (exemplu: parcuri, locuri de joacă, stadion, locații cu mobilier stradal, stații de autobuz)
- Intrări / Ieșiri / Intersecții principale comună
De asemenea, se vor amenaja stații transport public prevăzut cu panouri fotovoltaice ce vor cuprinde: mobilier urban de tip bancă inteligență – prevăzut cu Panouri Fotovoltaice și baterii reîncărcabile și adăpost stație autobuz prevăzut cu camera video de înaltă rezoluție conectată la Centrul de Date – opțional.
Aceste bănci inteligente permit încărcarea oricărui dispozitiv prin USB. Aceste bănci funcționează independent, neavând nevoie de sursă externă de alimentare deoarece se alimentează doar cu ajutorul soarelui prin panourile solare montate.
Citește și:
Comentarii