Constanța: Trei asocieri de firme puternice din țară se bat pentru contractul de 18 milioane de euro pentru creșterea eficienței energetice a imobilului Spitalul Municipal Constanța
Administrație locală
Trei asocieri de firme au depus, până la data limită, 23 iulie 2024, ofertele pentru contractul de peste 90 de milioane de lei pentru serviciile de proiectare și asistență tehnică pe perioada execuției lucrărilor și execuție a lucrărilor, pentru realizarea obiectivului de investiții “Creșterea eficienței energetice a imobilului Spitalul Municipal Constanța”. La acest moment, ofertele sunt evaluate din punct de vedere financiar, data limită pentru finalizarea acestei proceduri fiind 17.10.2024, ora 18.00.
Primăria Constanța a scos la licitație, în această vară, contractul în valoare de 90.733.602,29 de lei pentru realizarea lucrărilor de eficientizare energetică a imobilului Spitalului Municipal Constanța.
Un contract important și necesar pentru sistemul medical din Constanța.
Autoritatea contractantă a solicitat ofertanților interesați de acest contract lista cu principalele lucrări executate în ultimii cinci ani, însoțită de certificări de bună execuție pentru cele mai importante lucrări de construcție/realibilitare/extindere/reparații capitale de clădiri civile cel puțin din categoria de importantă B sau superioare, în valoare cumulată de minim 80.000.000 lei fără TVA, la nivelul a minimum un contract – maxim trei contracte. Prin lucrări similare se înțeleg lucrări de construcție/realibilitare/extindere/reparații capitale de clădiri civile cel puțîn din categoria de importantă B sau superioare.
Până la data limită de depunere a ofertelor, 8 iulie 2024, trei asocieri de firme au depus ofertele.
Este vorba despre:
- Asocierea SC CON-A OPERATIONS (Leader), CEC SOLUTIONS, GB INDCO SRL
- Asocierea SSAB-AG (Leader), BEMEL AG SRL
- Asocierea CONCELEX (Leader), QUADRATUM ARCHITECTURE SRL, Concelex Engineering SRL.
Prima dintre asocierele înscrise la această licitație importantă s-a înscris în „cursa” pentru obținerea acestui contract și a adus alături șapte subcontractanți:
CON-A OPERATIONS SRL s-a ocupat de amenajarea Spitalului Modular din Constanța și va amenaja noul sediu STS Constanța
Liderul ofertant, SC CON-A OPERATIONS SRL este una dintre societățile care s-a ocupat de amenajarea Spitalului modular din Constanța, amplasat în curtea Spitalului Municipal Constanța.
Ceilalți doi ofertanți sunt SC CEC SOLUTIONS SRL și SC GB INDCO SRL.
Potrivit listăfirme.ro, site consultat în data de 4 octombrie 2024, SC CON-A OPERATIONS SRL a fost înființată în noiembrie 2002, se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, are sediul pe strada Mihai Viteazu, în Șelimbăr, județ Sibiu, și ocupă Locul 1 în Top Afaceri România, județul Sibiu, domeniul 41: Construcții de clădiri
Societatea are nouă asociați, respectiv: CON-A SRL, cu 51%, Bulboaca Mircea Vasile – 10 %, Cristea Narcis Sorin – 10 %, Oros Adrian – 8%, Bulboacă Negrean Anamaria – 4 %, Croitorescu Maria – 4 %, Ghilea Vasile Horațiu – 4 %, Croitorescu Maria – 4% și Manitiu Constantin Cristian – 3 %.
Administratorii societății sunt apar Cristea Narcis Sorin și Oros Adrian.
Firma a derulat în 2023 numeroase contracte de vreme ce a raportat o cifră de afaceri de 772.590.600 lei, un profit de 55.660.122 lei și datorii de 255.641.443 lei.
CON A OPERATIONS SRL a câștigat, la începutul acestui an, și contractul pentru proiectarea și execuția de lucrări pentru sediul STS Constanța.
Acționar majoritar al CEC SOLUTIONS SRL este un consilier local PSD de la Sector 2 București
Potrivit listăfirme.ro, site consultat în data de 4 octombrie 2024, SC CEC SOLUTIONS SRL a fost înființată în iulie 2017, are sediul în București, strada Matei Voievod 26, etaj 3, apartament 4
Asociații firmei sunt Constantin Emilian Calotă – 95% din capitalul social și Rodica Narcisa Calotă – 5%. Administratorul societății este Constantin Emilian Calotă, consilier local PSD de la Sector 2 București.
Anul acesta, Primăria Constanța a atribuit direct către CEC Solutions SRL serviciul de verificare tehnică de calitate pentru lucrările de reabilitare ale Colegiului Național Mihai Eminescu“.
Celălalt partener de licitație este SC GB INDCO SRL, firmă care a fost înființată în martie 1998 și al cărei unic acționar și administrator este Vârgolici Alexandru și care are sediul într-un apartament din București, Bdul. Dimitrie Cantemir 9 Bl. 7 Sc. 1 Et. 1.
Potrivit listăfirme.ro, site consultat în data de 4 octombrie 2024, SC GB INDCO SRL a raportat în 2023 o cifră de afaceri de 55.459.783 lei, un profit de 20.444.271 lei și datorii de 6.780.043 lei.
G.B. INDCO SRL este importatorul Anios în România, cel mai mare producător de dezinfectanți din lume cu o vechime de 115 ani.
Firma a derulat, de-a lungul anilor, numeroase contracte cu diverse autorități publice.
În septembrie 2013, SC GB INDCO SRL a solicitat Ministerului Sănătății informații despre HEXI PHARMA iar după ce nu a primit niciun răspuns, în martie 201, ministerul e dat în judecată, ca urmare a refuzului. În ianuarie 2015, Tribunalul București respinge acțiunea, ca neîntemeiată, iar în septembrie 2015 Curtea de Apel București respinge și recursul, decizia fiind definitivă. La o lună distanță, GB INDCO SRL își exprimă dorința de a cumpăra HEXI PHARMA, scria Evenimentul Zilei, potrivit activenews.ro însă nu se ajunge la o înțelegere. Potrivit evz.ro, oferta GB INDCO SRL a fost de cinci milioane de euro, însă HEXI PHARMA cerea opt milioane de euro.
În iulie 2023, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor respingea, ca nefondată, contestația formulată de SC G.B. INDCO SRL, în contradictoriu cu UAT Techrghiol cu privire la procedura de atribuire, prin licitație deschisă, pe loturi, a contractului de achiziție publică de furnizare având ca obiect „Achiziția și furnizarea echipamentelor de protecție și a dispozitivelor medicale în cadrul proiectului «Consolidarea capacitații unităților de învățământ preuniversitar de stat din orașul Techirghiol în vederea gestionarii virusului SARS-COV-2»”, cod CPV 33100000-1 – Echipamente medicale (Rev.2), pentru lotul 2 – „Dezinfectant mâini”.
Cea de-a doua asociere interesată de contractul de la Spitalul de Boli Infecțioase vine alături de nouă subcontractanți.
Liderul de asociere este SSAB-AG SRL , iar BEMEL AG SRL cel de-al doilea ofertant.
Potrivit listăfirme.ro, site consultat în data de 3 octombrie 2024, SSAB-AG SA a fost înființată în anul 1991 și are sediul social în Bacău, pe Calea Republicii nr. 159. Firma are ca principală activitate, conform codului CAEN, „Lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”. SSAB este marcă înregistrată..
Acționari în firmă sunt Corneliu Saftiuc – 33,34%, Gabriel Nistor – 33,33% și Mihai Iulian Șlic – 33,33%.
Toți trei dețin funcția de administratori, iar președintele CA-ului este Gabriel Nistor.
Potrivit listăfirme.ro, site consultat în data de 4 octombrie 2024, SC SSAB-AG SA din Bacău a realizat în 2023 o cifră de afaceri record de 599 de milioane de lei. Asta după ce în anul precedent, în 2022, cifra de afaceri a fost de aproape 395 de milioane de lei. S-a înregistrat astfel o cifră de afaceri mai mare cu 200 de milioane de lei de la un an la altul, între 2023 și 2022.
SSAB-AG SA a înregistrat un profit în 2023 cu 133% mai mare decât în anul precedent. Acesta a ajuns la 28,6 milioane de lei în cursul anului trecut. În 2022, profitul a fost de 12 milioane de lei.
Compania din Bacău a câștigat în 2023 licitația pentru lucrările la noul terminal al Aeroportului Mihail Kogălniceanu din Constanța. Aceeași societate a depus oferă și pentru construirea noului stadion Farul Constanța însă oferta sa nu a fost declarată câștigătoare. Considerându-se nedreptățiți, reprezentanții societății au contestat la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor rezultatul licitației.
Firma contestatoare, SSAB-AG SA a cerut reevaluarea ofertei depuse de asocierea al cărui lider este alături de Metag Inșaat Ticaret Aș cu sediul social în Ankara, Turcia și Atelier Unbuilt SRL. Contestația societății a fost admisă.
De asemenea, SC SSAB- AG SA – lider al Asocierii SSAB- AG SA – SC Med Q Clinexpert SRL – Metag Inșaat Ticaret Aș a contestat în instanță și decizia dată de CNSC cu privire contestația referitoare la proiectul „Construire Corp nou – Departament Sănătatea mamei și copilului Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei Constanța.
Societatea s-a ocupat de asemenea și de lucrări de modernizare a Aeroportului din Oradea.
Cel de-al doilea ofertant este SC BEMEL AG SRL din Constanța.
Bemel AG SRL a fost înființată în anul 2012, are sediul social în municipiul Constanța, pe strada Cuza Vodă, la numărul 86, un punct de lucru în sectorul 2 al Capitalei și activează în domeniul arhitecturii. Unic administrator, asociat și beneficiar este Cristian Marian Nicula.
Bemel AG SRL a raportat în anul fiscal 20223 o cifră de afaceri de 7.509.360 de lei, un profit în valoare de 2.630.367 de lei, dar și datorii ce se ridică la suma de 2.080.698 lei.
Compania a reușit să obțină până în prezent numeroase contracte de la instituțiile publice. Printre cele mai importante colaborări pe care le are în portofoliu, se numără cele cu R.A. Aeroportul Oradea, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov, Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Serviciul de Telecomunicații Speciale, dar și Consiliul Județean Călărași.
Și firma care se ocupă de construirea Corpului nou – Departament Sănătatea mamei și copilului din caxdrul SCJU a depus ofertă
Cea de-a treia asociere de firme interesată de contractul de 18 milioane de euro de la Spitalul Municipal Constanța are șase subcontractanți.
Liderul de asociere este Concelex SA, cel de-al doilea ofertant Quadratum Architecture SRL, iar cel de-al treilea Concelex Engineering SRL.
Concelex SA este firma care a câștigat contractul pentru „Construire Corp nou – Departament Sănătatea mamei și copilului Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța.
Potrivit listăfirme.ro, site consultat în data de 4 octombrie 2024, SC Concelex a fost înființată în 1994, are sediul în Bucureşti, strada Aeroportului 120-130, și este controlată de Daniel Piţurlea.
În 2023 a raportat o cifră de afaceri de 1.226.966.692 lei, profit de 65.569.378 lei la un număr de 930 de angajați. Datoriile firmei sunt de 630.569.378 lei. Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 69,05%.
Obiectul principal de activitate vizează lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. Compania are sedii și puncte de lucru în România, Germania și Austria.
Asociat unic persoană juridică este Lucrum Bonum SA, iar administrator este Beniamin Cătălin Vișan. Lucrum Bonum SA aparține soților Daniel și Violeta Piţurlea, iar bărbatul are și calitatea de administrator.
Concelex Engineering SRL este unul dintre ofertanții asocierii.
Potrivit listăfirme.ro, site consultat în data de 4 octombrie 2024, firma a raportat în ultimul an fiscal cifră de afaceri de 228.050.112 lei, profit de 28.507.035 lei, datorii de 105.970.629 lei și 50 de angajați.
SRL-ul a fost înființat în 2001 și are ca obiect principal de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. Sediul social este comun cu Concelex SRL, în București, strada Aeroportului nr. 120-130, Sector 1. Asociați sunt Daniel Pițurlea și Beniamin Cătălin Vișan, iar Pițurlea are și calitatea de administrator.
Quadratum Architecture SRL este cel de-al treilea ofertant în cadrul asocierii.
Potrivit listăfirme.ro, site consultat în data de 4 octombrie 2024, firma a fost înființată în 2002, se ocupă de activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea, are sediul în incinta ansamblului rezidențial Orhidea Gardens, Calea Plevnei 145B, Bl. 4, parter iar asociații firmei sunt Sturzoiu Patricia (80%) și Mindoianu Elena (20%).
În 2023, firma a avut o cifră de afaceri de 79.337.006 lei, un profit net de 16.471.791 lei și datorii de 21.602.702 lei.
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și: