Se lucrează intens în această perioadă la reabilitarea și modernizarea Școlii Generale nr. 2 din comuna Mihail Kogălniceanu. Copiii care învățau aici au fost mutați în programul de după amiază în școlile unde se învăța într-un singur schimb. 

“Școala va beneficia de dotări complete, de ultimă generație. S-a schimbat tot, doar pereții au mai rămas, însă există subzidire. Nu am fi devenit eligili la finanțare, ca autoritate contractantă, dacă demolam construcția. Am nimerit un constructor bun și până la acest moment se lucrează bine, sper să nu avem probleme de decontare. Avem o componentă financiară din bugetul local și una din fonduri europene. Momentan nu am folosit decât surse din fonduri europene pentru că așa reiese din devize. Nu am făcut rabat de la calitate la noua construcție. Ne dorim ca această clădire să dureze în timp și să fie făcută cu responsabilitate”, ne-a spus primarul Ancuța Belu.

De câțiva ani încoace, de când s-au deschis mai multe oportunități pentru reabilitarea unităților de învățământ, autoritățile locale din Mihail Kogălniceanu s-au preocupat îndeaproape de crearea celor mai bune condiții pentru preșcolarii și elevii comunei.

S-au construit de la zero două grădinițe, fiind create 100 de locuri noi pentru preșcolari, unități de învățământ care se vor da în folosință în anul școlar următor, s-au reabilitat școlile existente, dar și liceul din localitate.

Tot la începutul anului școlar 2021 – 2022, autoritățile locale vor să deschidă și școala care acum se află în reabilitare completă.

Citește și:

Ancuța Belu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu: “Grădinițele noi din localitate vor fi funcționale din anul școlar următor”

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar