Dispensar Cheia - comuna Grădina
Dispensar Cheia - comuna Grădina
Până la sfârșitul anului, autoritățile locale din comuna Grădina intenționează să inaugureze unul dintre cele mai importante obiective de pe raza comunei, dispensarul uman din satul Cheia. Lucrările la unitatea medicală, demarate în anul 2019, au fost finalizate, iar la acest moment sunt așteaptate echipele ENEL care trebuie să branșeze imobilul la rețeaua de energie electrică. 

A fost un drum lung și a fost nevoie de bani mulți alocați și din bugetul local pentru ca imobilul să devină funcțional.

Pe lângă construcția de la zero a dispensarului, autoritățile locale au investit sume mari, energie și mult timp pentru ca dispensarul să fie racordat la sistemul de energie electrică.

În următoarele săptămâni sunt așteptate echipele ENEL pentru a racorda imobilul la electricitate.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Între timp, medicii care au închiriat cabinetele pentru a-și desfășura activitatea derulează procedurile de obținere a tuturor avizelor.

„Am cumpărat tot mobilierul, a mai rămas de adus câteva lucruri. Într-o lună după ce își obțin avizele, medicii ar trebui să își primească deja primii pacienți. Cu siguranță până la sfârșitul anului clădirea dispensarului va fi funcțională și va primi pacienți. A fost un efort mare, așteptat de locuitorii comunei, necesar. Vom face și o sfeștanie la deschidere, așa cum este creștinește”, ne-a declarat primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici.

Pentru completarea sumei necesare autorității locale în vederea achiziției de aparatură, una dintre firmele care dețin eoliene pe raza comunei Grădina, SC Ovidiu Development SRL, a oferit o sponsorizare de 10.000 de euro.

Dispensar Cheia - comuna Grădina
Dispensar Cheia – comuna Grădina

Proiectul, demarat de primarul Gabriela Iacobici, în 2019 a fost realizat într-o zonă a comunei neinundabilă.

Proiectul privind „Execuție imobil – Dispensar – în localitatea Cheia, comuna Grădina, județul Constanța” s-a realizat cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală – PNDL, etapa a II-a.

Dispensarul este compus din cabinete medicale, sală de așteptare, grupuri sanitare.

La acest moment, în incinta dispensarului uman se realizează lucrările de montare a mobilierului, iar o parte din aparatură achiziționată a ajuns în incinta dispensarului.

Fondurile necesare lucrărilor au fost asigurate din bugetul localității, fiind un efort financiar însemnant.

De altfel, până la deschiderea obiectivului mult-așteptat de locuitorii comunei Grădina, administrația locală mai are de achiziționat diverse dotări.

Suprafața construită a dispensarului este de 352,60 de metri pătrați, terenul total având o suprafață de 2.870 de metri pătrați.

Lucrările au fost executate de societatea TIM’S Time SRL, iar valoarea contractului, la momentul 2019, a fost de 1.872.059,21 de lei.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.