Contractul privind modernizarea drumurilor de interes local în cadrul proiectului ”Reablitare străzi în comuna Topraisar” a fost scos la licitație zilele trecute de către autoritatea contractantă. Străzile care urmează să fie modernizate se afla în intravilanul satelor de pe raza comunei Topraisar – Biruința, Movilița și Potârnichea. Până la data de 1 aprilie societățile interesate să se ocupe de această lucrare își pot depune ofertele.

Încă de la finele anului 2017 autoritățile locale au semnat contractul de finanțare numărul  C0720RN00011621400037 care viza reabilitarea de străzi în lungime de 5,955 km cu bani proveniți din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. Iată că după un an și jumătate contractul este scos la licitație și dacă totul merge conform graficului, fără alte întârzieri, în cel mai scurt timp, câștigătorul licitației se va apuca de treabă.

Străzile care urmează să fie modernizate se afla în intravilanul satelor de pe raza comunei Topraisar – Biruința, Movilița și Potârnichea.

Astfe, prin proiect se modernizează următoarele străzi: Strada Brândușei (localitatea Potârnichea), Strada Fulgerului și strada Primăverii (localitatea Biruința), Strada Rândunelelor (localitatea Movilița).

În localitatea Topraisarse vor moderniza următoarele drumuri: Strada Dobrogei se amenajează pe o lungime de 785 m din cei 815 m pe care îi are strada astfel: între strada Bujorului și drumul de exploatare perimetral asigurând accesul spre zonele de exploatație agricolă ale localității. Restul de 30 m care nu intră în reabilitare, situați de la intersecția cu strada Victoriei face parte dintr-un alt proiect finanțat de PNDL II.

Potrivit proiectului intră în reabilitare și strada Câmpului care se amenajează pe traseul actual pe o lungime de 353 m între între DN 38 și drumul de exploatare perimetral asigurând accesul spre zonele de exploatație agricolă ale localității și spre zona centrală a localității prin DN 38. Strada se intersectează cu strada Fundătură care intră, de asemenea, în acest proiect de reabilitare pe o distranță de 179 de metri.

Strada Moldovei se amenajează pe traseul actual pe o lungime de 307 m între DN 38 și drumul de exploatare perimetral, care asigură accesul spre zonele de exploatație agricolă ale localității și spre zona centrală a localității prin DN 38.

De asemenea, în proiect intră și strada Interioară Toplacer care se amenajează între DN 38 pe traseul actual până la limita intravilanului pe o lungime de 377 m. Împreună cu aceasta se modernizează și Aleea iuterloara Toplacer pe traseul actual din strada Interioară Toplacer pe o lungime de 152 m.

Aleea Teilor se amenajează pe traseul actual pe o lungime de 184 m între DN 38 și drumul de exploatare perimetral asigurând accesul spre zonele de exploatație agricolă ale localității și spre zona centrală a localității prin DN 38.

Și Aleea Viorelelor se amenajează între DN 38 pe traseul actual până la limita intravilanului pe o lungime de 238 m. Asigura accesul spre zona centrală a Iocalitatii prin DN 38

Ultima dintre străzile cuprinse în proiect, Strada Fulgerului se modernizează pe înreaga sa lungime de 722 m între DJ 391 și strada Caisului. Strada asigură accesul spre Gospodăria de apă RAJA, zonele de exploatație agricolă ale localității și spre zona centrală a la localității prin DJ 391.

Valoarea estimată a proiectului este de 3.946.147,59 lei fără TVA, conform bugetului proiectului.

Ofertanții sunt așteptați să-și depună ofertele până la data de 1 aprilie, ora 15.00, urmând ca în aceeași zi acestea să fie deschise.

Durata contractului, timp în care vor fi gata lucrările de reabilitare a străzilor, este de șase luni.

Alți 21 de kilometri de străzi din comună urmează să fie asfaltați cu bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale prin Programul Național de Dezvoltare Locală (9 Km), iar alți șase kilometri cu bani de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), program dezvoltat de Ministerul Agriculturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.