Începând de joi, Ministerul Lucărilor Publice și Dezvoltării va publica plățile făcute, astfel încât primarii vor putea verifica pe site dacă au primit sau nu banii ceruți pentru facturile emise de constructori, a declarat ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan.

Noul ministru a spus, joi, la preluarea mandatului, că în cele două zile de la învestirea Guvernului Orban a “abordat frontal problemele cu care se confruntă ministerul”.
“Efectuarea plăților către unitățile administrativ teritoriate (UAT-uri) în vederea efectuării facturilor remise de constructori, lucru care s-a și întâmplat. UAT-urile au primit acești bani. Transparentizare – prin publicarea pe site-uri a tuturor plăților efectuate de către minister. Plățile efectuate vor fi afișate zilnic pe site-ul ministerului începând de astăzi. Plățile efectuate ieri au fost deja ridicate pe site. Toți primarii pot observa fără a fi nevoiți să mai dea un telefon la minister să vadă dacă au primit banii ceruți de dânșii”, a declarat Ion Ștefan, potrivit Mediafax.
Despre PNDL: Avem un necesar de 66% de finanțare
În ceea ce privește Programul National de Dezvoltare Locală (PNDL), noul ministru a spus că există un necesar de 66% de finanțare, mai mult decât era prevăzut în bugetul inițial pentru contracte.
“Am constatat ca anul 2019 a adus ministerului un buget total greșit, ca să nu spun altfel. Astăzi mai avem un necesar de 66% de finanțare, comparativ cu ce s-a prevăzut în bugetul inițial. (…) E de neconceput că s-a gândit și s-a făcut așa ceva pentru acest minister. (…) Vom face toate eforturile pentru ca UAT-urile și antreprenorii să primească sumele pentru a îndeplini obligațiile față de parteneri”, a afirmat Ion Ștefan.