Astăzi, autoritățile locale din Negru Vodă au inaugurat un parc cu o suprafață de 15.000 de metri pătrați, cu o valoare totală de 850.000 de euro, din care  85% sunt fonduri europene, 13% contribuția Guvernului României și 2% cea a comunității locale.

Proiectul a presupus reconversia funcțională a două terenuri neutilizate în suprafață de peste 15.000 de metri pătrați și amenajarea de noi spații verzi, sistem modern de irigații, locuri de joacă pentru copii, spații pentru tineri și pensionari. “Acest proiect se compune din patru loturi. Dumneavoastră, cei care locuiți în Negru Vodă știți cum arăta, era un teren degradat. Loturile au fost gândite pentru patru categorii de vârstă și dotate cu mobilier corespunzător. Sistemul de irigație este controlat online și se face doar pe timp de noapte. Este un proiect pe care dacă Primăria Negru Vodă l-ar fi făcut pe bugetul local, nu l-ar fi realizat niciodată. Tot ce am făcut și am gândit de când suntem în aceste funcții, eu și domnul viceprimar, am pus în prim plan copilul. De aici am început să construim”, a declarat primarul Petre Urziceanu la evenimentul de inaugurare de astăzi.

De asemenea, întregul perimetru este monitorizat și supravegheat video.

Inaugurarea Spatiilor Verzi, 09 Septembrie 2019, ora 10:00, Str.Silozului-zona Garii

Publicată de Petre Urziceanu pe Duminică, 8 septembrie 2019

Pe lângă realizarea acestui parc, Primăria Negru Vodă mai are în derulare mai multe proiecte pentru comunitatea locală dintre care amintim proiectul european transfrontalier pentru reabilitarea drumurilor, în valoare totală de 7.9 milioane euro, finalizarea predării unor locuințe sociale pentru tinerii orașului (investiția fiind de aproximativ 2.2 milioane de lei), dar și un proiect de 7.5 milioane de euro pentru construirea unui cartier de locuințe sociale, concomitent cu o reamenajare urbanistică a întregii zone – trotuare, străzi și parcuri noi, locuri de joacă sau de recreere. În cadrul aceluiași proiect, se va construi și un centru multifuncțional pentru tineret, cu bazin de înot semi-olimpic acoperit.

Cât privește zona edeucațională, primarul Petre Urziceanu împreună cu echipa sa a accesat 9.3 milioane lei, bani europeni, pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea liceului din localitate, alți 2.6 milioane de lei pentru construirea unei noi grădinițe cu program prelungit în localitate (proiect care începe în această toamnă) și un altul pentru construirea unei noi școli, cu teren și sală de sport multifuncțională în satul Daraban, valoarea totală a proiectului fiind de 740.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.