Asfaltare satul Vlahi - comuna Aliman (Arhivă
Asfaltare satul Vlahi - comuna Aliman (Arhivă
După ce în luna iulie 2022, autoritățile locale din Aliman au primit finanțarea prin PNI „Anghel Saligny” pentru modernizarea și asfaltarea străzilor din Aliman și Dunăreni, proiectul merge mai departe. În cadrul etapei de evaluare a impactului asupra mediului, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a transmis Primăriei Aliman că proiectul nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Anul 2022 se încheie cu vești bune pentru autoritățile locale din Aliman pentru care modernizarea infrastructurii rutiere a constituit o prioritate în ultimii doi ani și iată că eforturile încep să fie încununate de succes.

După ce în luna iulie 2022, comuna Aliman a primit prin Planul Național de Investiții „Anghel Saligny” suma de 1,5 milioane de euro pentru modernizarea străzilor din satele Aliman și Dunăreni, au fost întreprinse toate demersurile pentru realizarea proiectului în vederea scoaterii la licitație a contractului de execuție a lucrărilor.

Una dintre etapele pe care proiectul trebuie să le treacă este cea care vizează evaluarea impactului asupra mediului.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

În urma consultărilor desfăşurate în cadrul şedinţei Comisiei de analiză tehnică din data de 14.12.2022, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a decis că proiectul nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Lista străzilor care vor fi modernizate în cadrul proiectului este următoarea:

  • Satul Aliman: strada Panselutelor, strada Panseluțelor I, strada Nufărului, strada Garoafelor (tronson I), strada Garoafelor (tronson II), strada Crinilor, strada Viorelelor, strada Căpșunelor, strada Orhideelor, strada Salcamilor și strada Viilor;
  • Satul Dunăreni: strada Principală, strada Principală I, strada Dunării, strada Crizantemelor, strada Crizantemelor I, strada Crizantemelor II, strada Gladiolelor (tronson I), strada Gladiolelor (tronson II), strada Gladiolelor (tronson III), strada Gladiolelor I, strada Gladiolelor II, strada Crinilor, strada Crinilor I, str. Crinilor II, str. Violetelor, str. Bujorului, str. Nufarului, str. Nalbei și str. Trandafirilor

Lungimea totală a străzilor propuse pentru modernizare este de 12.657 km.

Decizia etapei de încadrare a proiectului nr. 6456RP a fost emisă de APM Constanța în data de 28.12.2022.

OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Comuna Aliman primește prin PNI „Anghel Saligny” 1,5 milioane de euro pentru modernizarea străzilor din localitate

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.