Spitalul Judetean Constanta
După mai mulți ani în care, spațiul comercial din incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, din zona intrării vizitatori, a stat gol și nu a produs bani, Consiliul Județean Constanța organizează o a patra licitație pentru predarea acestuia unui agent economic. Procedura organizată anul trecut, în luna august, a fost anulată din cauza unor nereguli semnalate de participanți însă nici cea din luna aprilie nu a avut succes. 

O licitație publică va avea loc în data 11 iulie în vederea închirierii spațiului comercial în suprafață utilă de 39,6 mp, situat în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța – intrare vizitatori.

Închirierea se face în scopul desfășurării de activități comerciale precum: comerțul cu amănuntul produse alimentare și nealimentare (produse alimentare, produse de igienă personală, băuturi non-alcoolice, cafea, alimente ce necesită încălzire – sandwich-uri, produse de patiserie, etc.), cu interzicerea amenajării acestuia în vederea preparării hranei și a comercializării produselor din tutun și/sau a băuturilor alcoolice.

Persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire la cerere, printr-o solicitare în acest sens depusă la Registratura Consiliului Județean Constanța din Bulevardul Tomis, Nr. 51.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Documentația de atribuire se poate ridica de luni până joi, în intervarul orar 1100 – 1500 , iar vinerea în intervarul orar 1000 – 1300, în baza cererii și a dovezii de plată de intrare în posesie a documentației de la sediul Direcției de Dezvoltare Județeană și Coordonarea Instituțiilor de Sănătate, Sport și Învățământ, Compartimentul Coordonarea Instituțiilor de Sănătate, din cadrul Consiliului Județean Constanța care are sediul în Aleea Magnoliei nr. 2, etaj I, biroul 105.

Data limita pentru solicitarea clarificărilor este 27 iunie, ora 16.00, iar solicitările de clarificări se pot depune la sediul Registraturii Consiliului Județean Constanța, sau prin email: serv.sanatate@cjc.ro.

Data limita de depunere a ofertelor este 8 iulie ora 13.00, la sediul Consiliului Judetean Constanta din municipiul Constanta, bd. Tomis nr. 51. Parter – Registratură (Centrul de Informare Cetățeni).

Ședința publică de deschidere a ofertelor va avea loc pe 11 iulie, de la ora 12.00 la sediul Consiliului Județean Constanța din bulevardul Tomis nr. 51. sala 257, etajul 2.

O poveste fără „final fericit”

Povestea închirierii mai multor spații comerciale din incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, printre care și cel în discuție, datează încă din 2018.

De atunci și până acum, spațiul situat la intrare Vizitatori, dar și cel de la intrare în Policlinica 1 – pentru care încă nu s-a organizat o altă licitație au stat goale, s-au deteriorat și nu au adus niciun profit instituției care le are în gestiune.

Anul trecut, în luna august, a fost organizată o nouă licitație pentru închirierea acestor spații însă nici în urma acesteia, spațiile nu și-au găsit chiriași.

O parte dintre ofertanții care au participat la licitație reclamau faptul că aceștia trebuiau să demonstreze, prin documente financiare, că dețin în cont o sumă egală cu cel puțin egale cu 12 chirii lunare, ponderea acestui criteriu în calculul punctajului fiecărui participant fiind una foarte mare. „Nu poți să pui un criteriu de atribuire care se referă la câți bani are un om în cont, ci ar trebui să îi intereseze (n.r. pe Consiliul Județean Constanța) câți bani iau ei pe chirie”, ne declara, la acel moment, în septembrie 2021, unul dintre participanții la licitație. Punctajul final s-a calculat la precedenta încercare de închiriere a spațiilor prin însumarea tuturor punctajelor obținute conform criteriilor menționate mai sus.

De asemenea, nici după licitația din luna aprilie 2022, spațiile nu au fost închiriate.

În tot acest timp, spațiile stau, iar pacienții internați în unitatea spitalicească frecventează în pijamale, indiferent de anotimp, magazinele aflate în apropiere pentru a-și achiziționa diferite produse alimentare. În plus, și autoritatea județenă pierde bani.

Citește și:

Surâde norocul a treia oară? CJC scoate la licitație două spații comerciale din incinta Spitalului Județean Constanța

Licitație cu probleme, reluată în scurt timp la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar