Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a anunţat azi că au fost primite cereri de despăgubiri pentru pagube produse peştilor pe terenuri unde se cultiva rapiţă.

“Discuţia cu cormoranul nu a fost întâmplătoare, am primit spre plată, dar nu am semnat, documente de despăgubiri pentru pagube produse în piscicultură de cormorani. Legislaţia europeană permite despăgubiri, dar am constatat că cifrele sunt foarte mari. Suspicionăm că trebuiau să fie despăgubite doar anumite entităţi, cu sume foarte mari. Unii cereau despăgubiri pentru cantităţi de peşte, pierderi pe 2019, mai mari decât producţia vândută în ultimii cinci ani. E puţin probabil să ai o asemenea pierdere. E Corpul de control acolo şi verifică. Avem hărţi satelitare şi dovezi că unii beneficiari ai programelor de despăgubiri nu au avut peşte, pentru că nu au avut apă; ei cultivau rapiţă, orez şi raportau pierderi la peşte”, a precizat ministrul Agriculturii, citat de Agerpres.

El a anunţat că urmează să fie reduse 15% din posturile din minister şi din instituţiile subordonate, printre care şi Agenţia pentru pescuit, în mod special.