Afișul Festivalului Tanța și Costel
Afișul Festivalului Tanța și Costel
Asociația culturală pentru tineret și copii Art Theatre, în parteneriat cu Biroul tradiții, cultură și Heraldica/Statul Major al apărării, Statul major al forțelor terestre, Garnizoana Medgidia, Cercul Militar Medgidia, Casa de cultură “I. N. Roman” și Universitatea “Ovidius” din Constanța, Facultatea de Arte derulează în perioada 24.06.2022 – 26.06.2022 proiectul Festivalul de Teatru Tanța și Costel Medgidia, ediția a IX-a, finanțat de Primăria Municipiului Medgidia.

Proiectul Festivalul de Teatru Tanța și Costel Medgidia are ca obiectiv principal dezvoltarea interesului cetățenilor față de cultură, teatru și artă, prin intermediul activităților teatrale.

Festivalul presupune participarea trupelor de teatru din orașe precum Iași, Brașov, Buzău, Alba-Iulia, Constanța, București, Medgidia în scopul de a delecta spectatorii iubitori de artă și frumos, și de a-i îndemna să participe pentru a se bucura de o experiență unică, de neuitat.

Deschiderea festivalului va avea loc pe data de 24.06.2022, începând cu orele 16:30 la Cercul Militar Medgidia.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

În data de 24.06.2022, de la orele 17:00, Trupa “NOI ȘI ATÂT” din Mediaș vă vor prezenta spectacolul Șiretenia și dreptatea judecătorului”. Spectacolul stârnește hazul la cote maxime, întreaga acțiune petrecându-se în jurul unui hangiu care este acuzat de anumite fapte caraghioase, pe tot acest parcurs fiind tras la răspundere de către un judecător gurmand.

În data de 24.06.2022, de la orele 18:00, Trupa “ARTARM” din Iași vă va încânta cu spectacolul “Ghinionul”, ce prezintă povestea unui copil persecutat de toată lumea din cauza decesului mamei sale, acesta ajungând să se retragă în lumea amintirilor neplăcute. Spectacolul prezintă emoții profunde, leit-motivul piesei fiind de esență tragică.

În data de 24.06.2022, de la orele 19:00, Trupa “REDOUTE” din Brașov prezintă spectacolul “Balkanexpres”, o adaptare după o piesă de teatru din dramaturgia universală, și regizat de Marius Cisar într-o viziune originală și modernă, cu tendințe balcanice. Este o tragicomedie cu un limbaj necenzurat ce creează comicul situației. Accentul se pune pe realitatea cruntă și confuză în care se regăsește sociatatea.

În data de 25.06.2022, de la orele 10:00, Teatrul “ALBINUȚELE” din Brașov vă prezintă spectacolul “Fata cu chip de floare”, un spectacol de teatru în care personajele se manifestă într-o lume a basmului, plină de peripeții, dar întâlnim și elemente din viața reală. Este un spectacol interactiv de teatru de păpuși, în care copiii vor interacționa cu păpușile, toate momentele stârnind hohote de râs.

În data de 25.06.2022, de la orele 11:00, Teatrul “DAN  ALECSANDRESCU” din Roman prezintă spectacolul “Pinocchio”, o poveste îndrăgită de toți copiii, cu un mesaj aparte. Pinocchio, păpușa din lemn, învață cum să fie un băiat adevărat, însă, pe parcursul călătoriei sale, întâlnește o mulțime de situații. Totuși, la fel ca în viața reală, iubirea este cel mai de preț lucru.

În data de 25.06.2022, de la orele 16:30, Trupa “THETIS” din Medgidia prezintă spectacolul “Dulcea ipocrizie”, o comedie spumoasă și imprevizibilă. Satirizează cu finețe și haz nebun problemele unei societăți debusolate, lipsită de spiritualitate.

În data de 25.06.2022, de la orele 17:30, Teatrul “RIDENDO” din Buzău, vă prezintă spectacolul “Biroul oglinzilor pierdute”, o adaptare după Radu Herjeu. Spectacolul prezintă emoții puternice, suspans și momente nemaiîntâlnite.

În data de 25.06.20222, de la orele 18:30, Teatrul “DAN ALECSANDRESCU” din Roman prezintă spectacolul “Ursul”, o bijuterie a dramaturgiei rusești, piesă scrisă de Anton Pavlovici Cehov. Cele trei personaje, văduva îndoliată, creditorul furios și sluga devotată, trec prin emoții diferite, aflate la granița fragilă dintre ridicol și tragic.

În data de 25.06.2022, de la orele 19:30, Trupa “JOKER” din Medgidia prezintă spectacolul “Crede-mă, te mint!”. Piesa invită la o reflexie a lumii înconjurătoare și a personajelor multiple întâlnite în peisajul rural. Regăsim oameni simpli și urmărim evoluția acestora, dar și labirintul emoțional prin care trece fiecare personaj.

În data de 26.06.2022, de la orele 11:00, Trupa “ZBUMZZI” din Constanța vă prezintă spectacolul Lumea poveștilor”. Un spectacol în care regăsim poveștile populare românești, pline de aventură și bucurie, cu o morală de neprețuit. Este o lume magică care ne întoarce în copilărie, în cele mai sincere și frumoase momente ale vieții.

În data de 26.06.2022, de la orele 17:00, Trupa “SKEPSIS” din Alba-Iulia prezintă spectacolul Cerere în căsătorie”, piesă de teatru scrisă de Anton Pavlovici Cehov. Un tânăr boier de țară dorește să se așeze în rândul lumii și pentru asta face toate demersurile pe care le cere obiceiul. O tânără încântătoare, fiica vecinului său, îi atrage atenția, iar de aici urmează momente palpitante de neratat. Spectacolul prezintă o intrigă simplă și elegantă, dar și o înțelegere a ceea ce înseamnă omul și relațiile umane universale.

În data de 26.06.2022, de la orele 18:00, Teatrul “TRAIAN GROZĂVESCU” din Lugoj prezintă spectacolul Hangița”, de Carlo Goldoni. Este o comedie, în centrul căreia se află o hangiță din Italia, foarte jucăușă, ce folosește aceleași arme pe care le folosesc și bărbații care îi fac curte: complimente, umor și atenție.

În data de 26.06.2022, de la orele 19:00, Teatrul “ROȘU” din București are onoarea să vă prezinte spectacolul Tanța și Costel”. Un spectacol ce conține momente de neuitat, pe placul fiecăruia.

În data de 26.06.2022, începând cu orele 20:00 are loc Gala Festivalului, unde vor fi prezente toate trupele de teatru.

Pe parcursul acestei perioade de 3 zile, veți avea parte de experiențe de neuitat, pline de entuziasm, suspans, emoții puternice și bucurie. Festivalul de Teatru Tanța și Costel Medgidia, ediția a IX-a vă așteaptă la Centrul Militar Medgidia în perioada 24.06.2022-26.06.2022. Accesul este gratuit și așteptăm publicul iubitor de teatru să facă parte alături de noi, pentru a aduna cele mai frumoase amintiri!

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.