La împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, Primăria si Consiliul Local Cumpăna au cinstit, așa cum se cuvine la fiecare eveniment deosebit la Cumpăna, printr-o serie de manifestări menite a scoate în evidență însemnătatea acestui moment istoric.

Cu mic, cu mare, chiar dacă era ger, cumpănenii au ieşit din case şi au mers la monumentul “Memorialul Eroilor”, acolo unde, cu steaguri în mâini, au salutat militarii si autorităţile locale.

Au lăsat deoparte treburile zilnice și și-au luat copiii de mână pentru a le arăta, pe viu, cum se scrie istoria, dar și pentru a le explica rolul strămoșilor lor care au clădit țara în care noi astăzi trăim liberi.

I-au urmărit pe militarii subunităţii din cadrul UM 01737 Topraisar, au intonat împreună cu Fanfara RAJA și Corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului, imnul României, dând astfel startul activităților.

Monumentul „Memorialul Eroilor” a fost dezvelit de către primarul comunei Cumpăna, doamna ec. Mariana Gâju împreună cu OMUL CENTENAR, veteranul de război Ion Ceapa 102 ani.

“Să fim mai buni unii cu ceilalţi”

După acest moment solemn, Înalt Prea-Sfinţia Sa Teodosie, arhiepiscopul Tomisului însoţit de un sobor de preoţi si diaconi au oficiat o slujba de sfintire a monumentului „Memorialul Eroilor”, amplasat în comuna Cumpăna, pe Șoseaua Constanței nr. 2 B.
“Patriotismul nu este numai iubirea pământului în care ne-am născut ci, mai ales, iubirea trecutului, fără de care nu exista iubire de țară. Acum 100 de ani românii au trăit emoția reîntregirii. De atunci, 1 Decembrie reprezintă idealul nostru ca națiune de a fi liberi și uniți într-o Românie demnă și prosperă. Românilor, din țară și de pretutindeni, le doresc multă sănătate, succes în ceea ce și-au propus să realizeze și, măcar la ceas de sărbătoare, să-și aducă aminte de valorile naționale consacrate de-a lungul tumultoasei noastre istorii și de cei care s-au jertfit pentru țară. Să fim mai buni unii cu ceilalţi, să ne iubim cu adevărat țara, și cel mai important, să o apărăm pentru că este patria noastră!
La mulți ani, patria noastră, România!
La mulți ani, dragi români!” a transmis celor prezenţi primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

De asemenea, la Casa de Cultură din localitate a avut loc un spectacol tematic susținut de prescolarii celor două grădinițe din localitate, elevi ai Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” și membrii ansamblul folcloric „Boboceii Cumpenei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.