La Biserica Adormirea Maicii Domnului din comuna Cumpăna a poposit, ieri, 10 ianuarie, începând cu ora 18:00, Sfânta Icoană Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului din Ucraina. Credincioșii sunt așteptați spre închinare în Biserica Parohială si astăzi până la ora 19:00.

Icoana, veche de peste 300 de ani, ce o înfăţişează pe Maica Domnului cu pruncul Iisus Hristos în braţe, Odighitria, sau “Călăuzitoarea” din Ucraina are o istorie impresionantă.

În anul 1700, aceasta era odorul mănăstirii din satul Baytali, aflat la 200 de kilometri de Odessa. Se spune că acest sfânt lăcaș de cult a fost distrus de furia otomanilor. În chip miraculos, icoana scăpă din mâinile musulmanilor și  timp de 2 secole stă ascunsă. În 2005, după o lungă pribegie, ea a fost adusă de călugări la Mănăstirea Sf Pantelimon din Odessa.

O primă minune a icoanei este aceea legată de însăși pictura sa. Când a fost recuperată, doar ochii Maicii Domnului se mai vedeau pe bucata de lemn. Restul culorilor erau înnegrite. Preoții au chemat pictori pricepuți să o recondiționeze, dar nimeni nu a reușit să facă acest lucru.

În chip uimitor, icoana s-a curățat de la sine și și-a recăpătat strălucirea de odinioară. De atunci, mii de credincioși își găsesc la ea alinare. Este și exemplul unei fete care nu putea să meargă, dar “Călăuzitoarea”  a ajutat-o să facă din nou primii pași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.