Filmul ”Maria, Regina României”, a cărui premieră în cinematografe a avut loc pe 8 noiembrie a.c., își continuă călătoria și dincolo de granițele României. Povestea emoționantă a unui moment istoric, ce a marcat profund destinul unei țări aflate la răscruce, redată cu empatie și rigurozitate de regizorul britanic Alexis Sweet Cahill, va pătrunde și în casele celor aflați departe de țara natală, online, pe platforma VIMEO on demand (VOD).

Filmul poate fi închiriat pentru o perioadă de 24 de ore de pe orice teritoriu, în afara României, pentru un cost de 5$ și este disponibil cu trei variante de subtitrări: engleză, franceză și română.

După numeroase avanpremiere în țară, în prezența echipei și a actorilor, după ce a fost declarat câștigător în cadrul Festivalului ”Les Films de Cannes”, prin votul publicului, în secțiunea Avanpremierele Toamnei, filmul cu un puternic mesaj istoric, a devenit una dintre cele mai de succes proiecții istorice românești din perioada postdecembristă. Entuziasmul publicului s-a manifestat prin proiecții sold-out, sesiuni de Q&A, mesaje ale spectatorilor, care au ținut să-și exprime bucuria si nevoia apariției unui astfel de  de film. Unul care a  reușit să îmbine emoția cu informații nespuse ori prea puțin știute despre rolul incredibil pe care Regina Maria l-a avut într-o misiune aproape imposibilă: aceea de a salva granițele României. Anul 1919. Conferința de pace de la Paris.

„Acest film este povestea unei femei hotărâte ce devine eroina unei întregi nații”

După prima săptămână de proiecții, ”Maria, Regina României” s-a situat pe primul loc în topul Cinemagia, dacă luăm în calcul numărul copleșitor de spectatori.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Filmul, o producție Abis Studio, reprezintă rezultatul muncii unei echipe ce a strâns laolaltă peste 200 de profesioniști, mii de ore de filmare, locații refăcute (zone din Calea Victoriei, Gara de Nord, Gara din Lyon), decoruri, piese de mobilier (biroul Regelui și al Reginei,) respectându-se întocmai modelul original. Filmările au avut loc în România și  în Franța și au pus în valoare locații autentice, precum Palatul Cotroceni, Castelul Peleș, Quai d’Orsay din Paris.

„În esență, acest film este povestea unei femei hotărâte ce devine eroina unei întregi nații. Amploarea producției a fost extraordinară, iar printre membrii echipei a existat un sentiment profund că pășim pe terenuri noi, poate nu din punct de vedere cinematografic, dar cu siguranță din punct de vedere al emoției ce se transmite atunci când tu ești cel care relatează o parte din trecutul României. Și nu o parte oarecare, ci una atât de mult timp ascunsă și evitată.”, declară regizorul Alexis Sweet Cahill.

Muzica, compusă de Giancarlo Russo și interpretată de Orchestra Simfonică Națională Radio din Bulgaria, costumele, decorurile, abordarea clară, obiectivă a unei perspective ce îmbină armonios evenimentele acelor vremuri tulburi cu emoția, fac din filmul ”Maria, Regina României”, tabloul autentic al unei țări cufundate în conflicte și intrigi politice.

Realizat după ideea lui Brigitte Drodtloff, alături de coscenarista Maria-Denise Theodoru, scenariul a fost adaptat pentru marele ecran de Ioana Manea, alături de regizorul Alexis Sweet Cahill. Din distribuție fac parte actori români, francezi și englezi: Roxana Lupu (Regina Maria), Daniel Plier (Regele Ferdinand), Anghel Damian (Prințul Carol al II-lea), Adrian Titieni (Ion I.C. Brătianu), Emil Măndănac (Prințul Știrbey), Ronald Chenery (Georges Clemenceau), Philippe Caroit (Contele de Saint-Aulaire), Richard Elfyn (Lloyd George), Patrick Drury (Woodrow Wilson).

Începând cu data de 6 decembrie, românii aflați peste hotare, care încă nu au avut șansa de a vedea cel mai așteptat film românesc al toamnei o pot face, online, pe platforma Vimeo on demand.

Paginile unde filmul poate fi accesat sunt:

http://queenmarieofromania.com/ sau
https://vimeo.com/ondemand/queenmarieofromania

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.