Publicitate
dezvoltator imobiliar apartamente de vanzare constanta solid house
Actorii Teatrului pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare” sunt în toiul repetițiilor pentru una din cele mai frumoase și spectaculoase producții care s-a pus în scenă vreodată la Constanța. Este vorba despre „Alice în ţara oglinzilor”, o variantă modernă și plină de dinamism a celebrei cărți pentru copii, ce aparține lui Lewis Carroll, producție realizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa.  

Este vorba despre un spectacol recomandat copiilor cu vârsta de peste opt ani, o piesă plină de vitalitate şi energie, în care regizorul și scenograful Ștefan Lupu combină mișcarea coregrafică cu un text dinamizant, un tot unitar, care solicită colectivul artistic, dezvoltând un impact atât vizual, cât și emoțional asupra publicului.

Publicitate
brands war Constanta noiembrie 2020 reduceri imbracaminte incaltaminte

Scenografia este realizată de Anda Pop, compozitorul Mihai Dobre se ocupă de mixajele muzicale, grafica video aparține lui Andrei Cozlac, iar asistent coregrafie este Geta Răvdan.

De un an și jumătate se duc discuții, se fac programări pentru ca acest spectacol să fie pregătit pentru publicul constănțean.

Pe actorul și regizorul Ștefan Lupu îl cunosc de mai bine de 10 ani, l-am descoperit la un festival. L-am descoperit de-a lungul timpului ca fiind un alt fel de actor, unul total. Am ținut foarte mult legătura cu el, îl chemam foarte des în work-shop-urile pentru liceeni pentru că eu coordonam Festivaluri de liceeni. Atunci s-a legat o prietenie și la momentul când s-au făcut schimbările în teatru, de când am dat concurs pentru director artistic, primul om la care m-am gândit a fost el. Mi-am spus că trebuie să-l aduc în teatru, cât se mai poate, cât mai sunt actorii în putere pentru că felul de lucru în spectacolele sale este unul energic. Îți trebuie foarte multă tinerețe. Noi suntem încă la limita aceea. Nu mai avem 20 de ani. Este ultimul val când puteam să facem acest spectacol. Totul a venit din aproape în aproape. Eu am făcut niște work-shop-ri pregătitoare, totul pentru a veni în întâmpinarea echipei și i-am trimis și lui înregistrările. El de acolo s-a inspirat oarecum și așa am pornit la drum.“, ne-a spus directorul artistic al Teatrului pentru Copii și Tineret “Căluțul de Mare”, Tiberiu Roșu.

Actorii se află la jumătate repetițiilor la acest nou spectacol. Vor lua o pauză de concediu în august, urmând ca în septembrie repetițiile să se reia. “Este dificil, se lucrează în perioadă de vară, de pandemie, nu știm când se va juca spectacolul. Ne-a fost teamă că o să-l pierdem. Dacă acum nu aș fi reușit să îl aduc, regizorul Ștefan Lupu este foarte ocupat”, ne-a mai spus directorul artistic al teatrului.

Spectacolul este unul care îi provoacă pe actori, care au ieșit din zona lor de confort, dar care totodată, ridică nivelul profesional al teatrului. “Teatrul trebuie să joace și în aer liber, dar trebuie să facem și calitate, este vorba și despre dezvoltarea noastră”, ne-a mai spus Tiberiu Roșu.

Premiera spectacolului se dorește a avea loc în octombrie, iar conducerea teatrului speră că la “Alice în țara oglinzilor” să poată asista măcar 50 de spectatori. “Este un spectacol care se poate juca doar în interior, este pretențios din punct de vedere al imaginii. Este un spectacol de imagine, în primul rând, destinat și copiilor mai mici dar și adulților. Este un spectacol puternic, o forță. Are un buget mai mare, poate cel mai mare buget pe care l-a avut folosit teatrul pentru o premieră, pentru o producție. S-a făcut un sacrificiu, totul pentru calitate”, a conchis directorul artistic al Teatrului de Copii şi Tineret „Căluţul de mare”

Citește și:

Week-end-ul copiilor: “Rățușca cea Urâtă” și “Cei trei purceluși” pe scena din Piațeta Perla din Mamaia

Teatrul pentru Copii Și Tineret “Căluțul de Mare” pregătește două premiere

(Foto) Detalii din spatele cortinei: Pregătiri pentru premiera spectacolului “Matei, cel mai mare Gulliver”, producție a Teatrului pentru Copii și Tineret “Căluțul de Mare”

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar