Tănase Stamule
Tănase Stamule
Constănțeanul liberal Tănase Stamule, fost consilier guvernamental, susține că fostul ministru al Finanțelor, Adrian Câciu a dat dovadă de o mare nonșalanță în cheltuirea banului public și, ca să nu se certe cu nimeni, a dat tuturor colegilor miniștri tot ce au cerut.

Într-un editorial din Hotnews, Tănase Stamule arată că “domnul Câciu a garantat premierului de atunci că totul este în regulă, domnul Ciolacu a sărit și el să îl garanteze total pe domnul Câciu și minunatul buget pe care l-a făcut. Efectiv toată lumea era fericită, cu excepția unui grup de economiști printre care și subsemnatul care semnala de prin ianuarie că undeva este o problema gravă în bugetul României.

  • Primele semnale negative au început prin iunie când Ministerul de Finanțe nu mai dădea bani MIPE pentru a cofinanța proiectele europene.
  • A doua categorie de semnale negative a apărut în august, când CNI a oprit plățile către constructuri așteptând să vină rectificarea pentru a primi banii necesari.
  • A treia categorie de semnale negative a venit prin toamnă, atunci când primarii s-au prins că nu mai vin bani de la guvern, însă au sperat că de fiecare dată că vor primi niște bani din fondul de rezervă bugetară.
  • Surpriza totală a fost ultimul OUG, sau așa zisul pachet Ciolacu 2, care blochează efectiv toate investițiile din fonduri proprii ale tuturor instituțiilor publice din România.

Trecem printr-o criza bugetară, generată de modul inconștient prin care s-a construit bugetul național.

Domnul Câciu și gaura să bugetară l-a pus într-o colivie pe domnul Ciolacu, iar orice încercare a acestuia de a se mișcă din punct de vedere bugetar este blocată de niște zăbrele puternice construite exact de ministrul în care a investit cea mai mare încredere”, arată Tănase Stamule.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Citește și:

Constănțeanul liberal Tănase Stamule despre cele trei Dăncile din Guvern: La cine se referă

Tănase Stamule (PNL), despre gaura din buget: „E prima dată în istoria României când bugetul național este construit pe așa o mare minciună”

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.