Mohammad Murad
Mohammad Murad
Mohammad Murad, în calitate de președinte de Onoare al Federației Patronatelor din Turism, cât și de Președinte Executiv al Partidului Ecologist Român a transmis prim-ministrului României, Nicolae Ciucă, o scrisoare deschisă prin care evidențiază situația gravă în care se află mediul de afaceri din România la acest moment din cauza lipsei forței de muncă. 

Omul de afaceri susține că la acest moment, în România este nevoie de urgentă de 300.000 de angajați care pot fi aduși doar din afara țării, însă Inspectoratul General pentru Imigrări este depășit de situație:

Fară a aduce forță de muncă, o parte din hoteluri și restaurante vor fi nevoite să închidă sau să nu deschidă deloc în acest sezon, iar în sectorul agricol, o parte din produse nu vor fi recoltate”, spune Murad în curpinsul scrisorii deschise.

Acesta îi cere prim-ministrului mijlocirea unei întrevederi între mediul de afaceri din România și Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, în care să se evidențieze, în detaliu problemele nostre, cât și soluțiile.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Redăm, în cele ce urmează, scrisoarea deschiosă completă adresată prim-ministrului:

„În atenția Domnului Nicolae Ciucă, Prim-ministru al României

Stimate Domnule Prim-ministru,

În calitate de om de afaceri, de Președinte de Onoare al Federației Patronatelor din Turism, cât și de Președinte Executiv al Partidului Ecologist Român, vin în atenția dumneavoastră cu solicitarea de a ne susține în rezolvarea unei situații de interes național.

Astăzi mediul de afaceri din România se confruntă cu o problemă majoră – cea a lipsei de forță de muncă. Economia noastră are nevoie urgentă de 300 000 de angajați care pot fi aduși doar din afara țării.

Conducerea Inspectoratului General pentru Imigrari este depășită de această problemă.

Noi, mediul de afaceri, avem nevoie urgentă de forță de muncă, forța de muncă ce poate genera într-un an de zile venituri la bugetul de stat de peste 1 000 000 000 euro, ne mai luând în calcul valoarea adăugată pe care aceștia o aduc în economia românească.

Fară a aduce forță de muncă, o parte din hoteluri și restaurante vor fi nevoite să închidă sau să nu deschidă deloc în acest sezon, iar în sectorul agricol, o parte din produse nu vor fi recoltate.

Vă solicit, de urgență, să mijlociți o întrevedere între mediul de afaceri din România și Ministrul de Finanțe – domnul Adrian Câciu, în care să explicăm cu detalii problemele nostre, cât și soluțiile pe  care noi le vedem .

De asemenea, solicităm schimbarea conducerii Inspectoratului General pentru Imigrări pentru subminarea businessului românesc și chiar a economiei țării.

Aștept cu interes un răspuns cât mai urgent posibil.”, se arată în scrisoarea deschisă înaintată prim-ministrului României.

Citește și:

Mohammad Murad investește 25 de MILIOANE DE EURO: Vrea să transforme închisoarea Doftana într-un complex hotelier cu 1.000 de locuri

Mohammad Murad reclamă problemele existente pe piața muncii: „Nu avem cu cine să facem treabă, hotelierii sunt disperați”

Phoenicia Hotels susține viitorii antreprenori. Mohammad Murad: „Oamenii de succes au obligația morală de a întoarce noii generații toată experiența acumulată”

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.