Parc eolian
Parc eolian
La nivelul județului Constanța sunt în implementare la acest moment mai multe parcuri eoliene. Unul dintre acesta este cel de pe raza comunei Deleni. 

Astfel, potrivit documentației publicate pe site-ul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, parcul eolian care se va amenaja pe raza comunei Delenei va fi format din 51 de turbine eoliene cu o putere nominală de 6MW/turbină și o putere instalată de 306 MW. Totodată se vor amenaja și drumuri de acces, proiectul cuprinzând și interconexiunea la sistemul energetic național.

Beneficiarul proiectului este S.C. MIDMAR CALLATIS S.A din Mangalia, societate înființată în 2005 care are ca acționar unic NERO ADAMDEL RENEWABLES SA, înființată în 2019, cu sediul în București.

Parcul eolian care va fi amenajat va cuprinde 51 turbine eoliene (tip Vestas 6 MW) cu capacitate instalată totală de 306 MW, pentru a produce energie electrică din resurse regenerabile, având următoarele caracteristici: înălțimea turnului de susținere a generatorului este de 125; diametrul palelor de 162-165 metri; înălțime maximă pilon împreună cu o pală – 206 – 210 metri.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Suprafața totală ocupată de proiect este de 203.970 mp, dintr-un total de suprafețe studiate de 10.910.000 mp, adică un grad de ocupare de 1,92%.

Energia electrică produsă va fi colectată de la fiecare turbină și transportată printr-o rețea electrică subterană.

Valoarea investiției va fi de 450 – 500 milioane de euro, asigurată din surse de investiții străine. Producția de energie electrică va fi 100% petru piață energetică din România, în contul obligațiilor României de realizarea de capacități de producție de energie regenerabilă, asumate de Guvernul României prin Planul Național de Investiții și Schimbări Climatice- pentru perioada 2021 -2030, denumit generic PNISC.

Realizarea lucrărilor de construcții montaj a proiectului eolian se va face în perioada 2024 – 2025 iar punerea în funcțiune se va realiza în anul 2025.

Potrivit listafirme.ro, consultat în data de 23 ianuarie 2023, S.C. MIDMAR CALLATIS S.A are ca obiect de activitate „Producția de energie electrică„, iar din 2014 nu a raportat cifră de afaceri.

Midmar a fost o vreme în insolvență, din 2015 până în 2016, solicitată chiar de către firma de avocatură care i-a acordat consultanță juridică la proiectele eoliene. „Arată că, în baza contractului, creditorul urma să consilieze debitoarea și să acorde asistență juridică în vederea constituirii unui parc eolian. Datorită fluctuației legislației române, a stagnat constituirea parcului eolian, stagnare care nu poate fi imputată debitoarei”, a susținut Midmar în instanță, la procesul de insolvență, scrie Profit.ro.

Nu este niciun secret că după ce a părăsit posturile de conducere de la stat, Decebal Ilina, fost acționar la S.C. MIDMAR CALLATIS S.A, a devenit om de afaceri.

Potrivit Wikipedia, Decebal Ilina a lucrat ca ofițer la Direcția de Informații Militare (DIM) din Statul Major General începând din anul 1980, având experiență în contrainformații și logistică militară. Acesta a fost și secretar de stat pentru industria de apărare în Ministerul Industriei și Resurselor.

Potrivit hotărârii publicate în Monitorul Oficial al României nr. 237 din 17.01.2023 administratorii S.C. MIDMAR CALLATIS S.A sunt, un cetățean român, Pavel Marian, un cetățean belgian – Van Weddingen Gauthier și un cetățean britanic – Langham Martin.

Prin acționarii săi, firma mai este interconectată cu First Look Solutions SA din București, Nero Adamdel Renwwables SA din București, Marten Energy SRL din Constanța, Falcon Wind SRL din Constanța, Agrochir Project SRL din Constanța, Cos Phi Learning SRL, Consenswind SA din Adamclisi, Falcon Solar SRL, West Power Investemnts SRL, Rezolv Energy SRL din București.

Prin decizia din data de 14.12.2022 a Consiliului de administratie al SC MIDMAR CALLATIS SAPavel Marian a fost numit director general al societății.

Membrii Consiliului de Administratie iau la cunostință, în cadrul aceleiași ședinței și au aprobat faptul că Directorul General al Societății va putea fi numit, după caz, administrator si/sau director în:

CONSENSWIND – S.A., o societate pe actiuni, constituită și functionând potrivit legilor din România, cu sediul social în strada Libertății nr. 3, clădirea C17, Biroul 4, satul Adamclisi, judetul Constanta, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J13/357/2018, cod unic de înregistrare RO 38844520

FIRST LOOK SOLUTIONS – S.A., o societate pe acțiuni, constituită și funcționând potrivit legilor din România, cu sediul social în Bucuresti, Bulevardul Carol I nr. 12, etaj 2, camera 17, sectorul 3, România, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/3588/2010, cod unic de înregistrare RO 26746560.

Anterior, acționarii Midmar Callatis erau Decebal Ilina, Michaela Gheorghiu, Constantin Mureșanu, Canyon Creek SRL, Aurel Itu, Ion Preda, Ana Mihaela Hudițeanu, Gabriel Berca și Steluța Berca. Gabriel și Steluța Berca dețin și firma Midmar Star SRL, care se ocupă atât cu vinificația, cât și cu activitatea de agenturare a navelor.

De asemenea, SC NERO ADAMDEL RENEWABLES SA, firma care este acționar unic al SC MIDMAR CALLATIS SA are ca obiect de activitate „Producția de energie electrică” și are ca acționari pe un cetățean belgian Van Weddingen Gauthier Guy, un cetățan australia – Bujtor Andrew George și un cetățean britanic Langham Martin. Acționarii firmei sunt două societăți din Olanda DANUBE WIND HOLDING 2 S.A.R.L. (75%) și NERO RENEWABLES N.V (25%).

Prin acționarii săi, firma mai este interconectată cu Midas Callatis SA din Mangalia, Green Wind EEO SRL din Sibiu, First Look Solutions SA din București, SIA EEO SRL din Sibiu, Nero Adamdel Renwwables SA din București, Blowind Casimcea SRL din Sibiu, Quick &Smart Solutions SRL, Consenswinds SA și cu Aquarius Energy Development SRL.

OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Parc eolian NOU pe raza comunei Mereni. Cine este investitorul

Un parc eolian va fi amenajat pe raza comunei Ciocârlia

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.