Prima aplicație de educație juridică din România a fost lansată astăzi. Se numește “Lege-n-dar”și este o aplicație multifuncțională de educație juridică, complet gratuită, ce se poate instala pe telefonul mobil.

Ea se adresează cu precădere minorilor și tinerilor, însă vine în sprijinul oricărei persoane ce dorește să fie la curent cu noutățile legislative explicate pe înțelesul tuturor.

Ce știe să facă această aplicație

“Practic, aplicația este un asistent legal pentru a va îndrumă cum să va comportați corect în orice circumstanță astfel încât să nu intrați în conflict cu legea”, a gtransmis Asociația VeDem Just cea care a lansat aplicația, într-un comunicat de presă.

Navigarea se face potrivit unui Meniu ușor de răsfoit sau poți face o interogare pentru subiectul de interes după Cuvinte-cheie introduse de ține. Aplicația are patru funcționalități:

● Învață să gândești legal: află regulile de urmat în familie, pe stradă, la școală, în online, în mașînă, la medic, la locul de muncă, la tribunal. Informațiile au la baza ghidul de educație juridică scris de judecătorul Cristi Danileț. Fiecare secțiune are pastile de informații grupate în “Știați că”, “De reținut”, “Statistici”, “Cazuri reale”. Au fost utilizate peste 500 de acte normative uzuale, care se pot accesa la finalul fiecărui capitol.

● Testează-te: verifică ce știi și ce nu știi, la modul haios, despre reguli, proceduri, termene, sancțiuni (bateriile de teste sunt în plin proces de alcătuire);

● Dicționar de legaleza: peste 1000 de termeni juridici sunt explicați pe înțelesul tău. Peste 780 de expresii latinești care țîn de domeniul dreptului sunt traduse în română;

● Alertă legală: primește știri în timp real despre legi noi explicate pe scurt, evenimente juridice, hotărâri deosebite.

Conținutul aplicației este gândit că un “living document”. Ea oferă posibilitatea că utilizatorul să între în legătură cu echipa tehnică pentru a oferi sugestii de îmbunătățire a informațiilor furnizate.

Cine poate să o folosească

Începând de vineri, 11 decembrie, aplicația poate fi descărcată de orice persoană interesată, atât din Apple Store (de aici), cât și din Magazin Play (de aici).

Asociația VeDem Just cuprinde juriști, elevi și profesori. Ea a fost fondată de Ziua Internațională a Drepturilor Omului în anul 2015 și este cunoscută pentru un amplu program de educație juridică pe care îl derulează de cinci ani.
Proiectul a fost extins și în Republica Moldova.

Sursa: www.ziare.com

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar