Damen a transmis în această după amiază o reacție la respingerea contestației formulată de grupul olandez la rezultatul licitației privind achiziția a patru corvete multifuncționale. MApN a stabilit că oferta câștigătoare a contractului de achiziţie a celor 4 corvete a fost cea depusă de asocierea dintre Naval Group şi Santierul Naval Constanţa.

“Reacție Damen la decizia de astăzi, 08.10.2019 în cazul sesizării noastre la neregulile întâmpinate în timpul procesului de atribuire a Programului de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională”

În această etapă, așteptăm motivarea judecătorului. Cu toate acestea, am constatat că hotărârea în sine are anumite puncte de vedere fundamentale și favorabile pe care ne vom baza în faza de apel.

Acesta este un caz uriaș și extrem de complex. Din cauza naturii urgențe a litigiilor în licitațiile publice, judecătorul a fost nevoit să examineze mai mult de un an și jumătate de procedură în câteva audieri. O astfel de presiune de timp nu ajută cu siguranță la dezbaterea legalității unei achiziții militare de mai multe miliarde, în care accesul la informații, timpul de revizuire și analiză amănunțită ar fi în mod normal primordiale. Cu toate acestea, această etapă a primei instanțe a arătat că există o mulțime de lucruri rămase a fi examinate și încă neclarificate, iar etapă de apel se va dovedi a fi un forum excelent pentru abordarea acestora.

DAMEN rămâne ferm în asigurarea respectării legii și a principiilor generale privind achizițiile publice.

Indiferent de decizia finală, DAMEN rămâne în România. În ciuda procesului, Damen a continuat să construiască nave în MANGALIA și GALAȚI, la timp și la standarde globale, și va continuă să facă acest lucru în continuare”.

Citește și:

Contestația Damen în dosarul corvetelor, respinsă de magistrați