Techir, povestea cadourilor miraculoase de Crăciun. Oana Stan: „Când alegem să cumpărăm un produs autohton, plecăm acasă cu energia antreprenorului român, cu dedicarea lui și cu satisfacția faptului că îl susținem să facă produse de calitate”

Economie
Febra cumpărătorilor ne-a cuprins pe toți în aceste zile premergătoare Sărbătorii Nașterii Domnului. Cadourile de Crăciun au o semnificație aparte atât pentru cei care le oferă, dar mai ales pentru cei care le primesc. În speranța alegerii darului potrivit, în graba achiziției cadourilor, ne-am gândit să vă venim în ajutor cu idei de cadouri care provin dintr-o afacere locală ce a crescut de la an, la an, condusă de o tânără ce face mândră generația din care face parte, și care se bucură de un progres frumos în tagma tinerilor antreprenori inovativi din țara noastră, Oana Stan. Techir este brandul care de cinci ani a crescut organic si sustenabil de la un portofoliu de 3 produse cosmetice si terapeutice, la unul de peste 35.
Cadourile nu sunt doar simple obiecte oferite din obligație sau obișnuință. Ele reprezintă și un foarte bun mijloc de comunicare ce consolidează relații între oameni și sunt o dovadă în plus a modului în care îi privim pe cei din jur.
Un dar bine ales înseamnă că cel care l-a oferit îl cunoaște cu adevărat pe cel căruia îi era destinat, aducându-i o bucurie dublată de siguranța că este iubit și înțeles.
Un cadou care să fie original, de regulă să nu fie exagerat de scump, care să le fie folositor, să fie prietenos cu mediul și să provină dintr-o afacere din comunitatea în care locuiești sunt premisele darului cel mai potrivit. Astfel, ajuți o afacere din zona ta și ai toate șansele ca surpriza ta să fie una din cele mai apreciate.
Așa am putea descrie un cadou marca „Techir” cu care cu siguranță nu vei da greș indiferent unde îți vor umbla pașii în aceste sărbători.
Astfel, Techir propune o selecție de produse terapeutice și de îngrijire a pielii cu ingrediente naturale și active cosmetice calitative.
Techir are un portofoliu variat, de la creme antireumatice, la săpunuri naturale, uleiuri de corp și de masaj, creme de mâini, creme de față, sare de baie, accesorii pentru baie.
Toate produsele Techir poartă energia vie a echipei, a muncii depuse în procesul de manufactură, a entuziasmului de a livra un produs calitativ, un produs românesc.



Dar hai să aflăm povestea din spatele produselor pe care le vom oferi cu mult drag și prețuire persoanelor dragi din jurul nostru.
Oana Stan, fondatoarea brandului TECHIR a avut plăcerea de a ne vorbi despre afacerea pe care a construit-o de la zero.
1. Care este povestea, pe scurt, a brandului Techir, de la 3 la peste 35 de produse în 5 ani de la înființare?
Techir este un proiect de suflet, un proiect antreprenorial apărut drept răspuns la o simplă întrebare “De ce nu ar avea și orașul meu natal, Techirghiol, propria gama de produse naturale terapeutice și de îngrijire a pielii?”.
Cu suportul tatălui meu, am găsit răspunsul, și astfel, Techir a devenit în 2012 studiu de caz pentru lucrarea mea de licență, în urmă căreia am observat și mai mult potențialul pentru acesta idee de afaceri.
În 2014 am reușit să lansăm brandul pe piață cu doar 3 produse în portofoliu: crema antireumatică, crema de mâini și crema de față.
Astăzi, după cinci ani de activitate, Techir este un brand apreciat și iubit de români, cu peste 35 de produse fabricate și manufacturate în propria făbricuță din Techirghiol.
2. Cât de important a fost că această companie să fie condusă de o tănără? Ce alte exemple de tineri ca tine, care au dezvoltat branduri românești, îmi mai poți da?
Vârstă este doar un număr, nu contează în afaceri, contează pasiunea pentru ceea ce faci. Eu fac business din pasiune pentru ingredientele naturale, din pasiune pentru orașul meu natal Techirghiol, pentru lac și pentru arta de a crea produse ce rezolvă problemele consumatorilor. Important este să facem business cu energie pozitivă, cu perseverență și dedicare și apoi rezultatele și succesul își vor face apariția în mod organic și sustenabil.
Așa am făcut eu cu Techir timp de 5 ani.
Și nu am inventat roată, așa fac toți antreprenorii ce mă inspiră. Tineri sau nu, ei își oferă produsele și serviciile cu acceași pasiune. Am interacționat cu mulți antreprenori în acești 5 ani de activitate și de la toți am avut ceva de învățat.
M-am împrietenit cu mulți dintre ei, ne recomandăm mereu reciproc, și chiar am dezvoltat colaborări de co-branding: Romeo Tudorache de la Urban Masaj, Tudor Iacob de la NativeBox, Ionuț Gabară de la LustreOK.ro, Ruxandra Babici de la FortuneHUB, Burtea Ionel de la Abund Berry, Indira Abdulvoap de la 42BIO, Serin Geambazu de la Nayino Resort Hotel, Andra Carolia de la The Beauty HUB, Nicu Giaca de la Cupcake Library Constanța, Elena si Alex de la TheMa Flowers Constanta și mulți, mulți alții.
3. De ce trebuie să aleagă consumatorii români produse autohtone ? Ce trebuie să se întâmple astfel încât consumatorii să aleagă produse românești de la raft?
Viața este despre alegeri. Și consider că în zilele noastre, avem responsabilitatea de a face alegeri sustenabile atunci când cumpărăm și consumăm. Iar primul pas spre sustenabilitate este alegerea brandurilor românești. Atunci când alegem să cumpărăm un produs autohton, plecăm acasă cu energia antreprenorului român, cu dedicarea lui și cu satisfacția faptului că susținem un antreprenor să facă produse de calitate pentru noi, să creeze locuri de muncă și să contribuie în mod cinstit la economia locală. Este atât de complex și totuși atât de simplu.
Sustenabilitatea începe cu alegerea brandurilor autohtone pentru că se evită o mulțime de cheltuieli dăunătoare pentru mediu, pentru noi, pentru copiii noștri.
Întreprinderile mici și mijloci, cu antreprenorii în frunte, sunt motorul economiei românești, chiar simt asta, pentru că îi întâlnesc și văd cât muncesc și cât se zbat pentru o țară ca afară.
4. Cât de vulnerabili sunt consumatorii români pe o piață a produselor de îngrijire personală atât de vastă?
Piață produselor de îngrijire personală este extrem de aglomerată. Găsim în magazine rafturi pline cu produse de import și mai puțin cu produse românești. Condițiile de listare la raft impuse de retaileri sunt foarte greoaie pentru brandurile mici. De aceea distribuția națională prin lanțuri de farmacii, magazine naturiste sau supermaketuri este greu de realizat. Evident că avem și opțiunea magazinului online, dar și aici este nevoie de bugete de marketing digital foarte mari pentru a avea produsele listate în topul primei pagini de pe google.
Produsele de îngrijire a pielii sunt extrem de variate și sunt multe opțiuni pe piață.
Așa că avem mare nevoie de curiozitatea cosumatorului român să descopere branduri românești, ne bazăm pe dorința de a se bucura de calitatea produsului făcut cu dedicare și entuziasm chiar aici, în România.
Consumatorii au responsabilitatea de a se informa înainte de a cumpăra. Eu îi sfătuiesc să meargă la târguri de profil și să descopere producătorii artizanali de produse cosmetice și să testeze. Știu că este greu să se fidelizeze unui singur brand, dar tocmai de aceea le sugerez să testeze și să descopere cât mai multe branduri românești.
5. Cum trebuie să fie susținuți oamenii că tine în promovarea unui brand pe plan național și nu numai?
Sunt foarte norocoasă și bucuroasă că în acești 5 ani de antreprenoriat, am avut pare de susținere necondiționată din partea familiei, a prietenilor și a cunoștințelor. Ei au fost primii consumatori ai produselor Techir și brandul a crescut datorită lor. Ei au mers și au povestit despre Techir în cercurile lor și astfel efectul „din gură în gură” și-a spus cuvântul. Recomandărilor lor în urma folosirii produselor a fost cea mai autentică, sustenabilă și organică reclamă. Și cred că în acest mod putem susține brandurile naționale să crească mai repede.
O distribuire în social media atunci când descoperi un produs românesc care îți place, o recomandare directă către un prieten, un review pe siteul producătorului, o poză postată cu produsul, o postare despre serviciul primit. Acestea sunt câteva metode prin care putem susține și promova brandurile românești cu care interacționăm.
6. De ce am alege, oricare dintre noi, un cadou Techir?
Techir este brandul autohton ce crează mici ritualuri SPA pentru ca românii să se simtă miraculos în propria piele, chiar la ei acasă.
Techir propune o selecție de produse terapeutice și de îngrijire a pielii cu ingrediente naturale și active cosmetice calitative. Toate produsele Techir poartă energia vie a echipei, a muncii depuse în procesul de manufactură, a entuziasmului de a livra un produs calitativ, un produs românesc.
Techir are un portofoliu variat, de la creme antireumatice, la săpunuri naturale, uleiuri de corp și de masaj, creme de mâini, creme de față, sare de baie, accesorii pentru baie. Toate combinate și mixate pot să rezulte în cadoul ideal pentru părinți, bunici, prieteni, rude, colegi.
Toate cadourile sunt personalizate cu decoratiuni naturale precum conuri de brad, crenguțe de brad, portocale uscate, nuci și panglici în culori festive.
Vă aștept la târguri și în magazinul online să vedeți propunerile noastre de cadouri miraculoase!



7. Care sunt cele mai cumpărate produse ale brandului Techir?
Produsul locomotivă, cum îmi place mie să-l numesc, rămâne crema antireumatică. Este produsul terapeutic ce își face efectul imediat, relaxează muscular, alină durerea, calmează inflamația, de aceea toți consumatorii sunt mulțumiți de crema antireumatică și o cumpără mereu.
Visul meu este ca, acest produs, crema antireumatică, să fie prezent în casa fiecărui român, aflat oriunde în această lume. Este produsul util ce poate ajută și rezolva atât durerile celor bătrâni, cât și a celor tineri.
Apoi extrem de populare sunt uleiurile de corp și de masaj, urmate de gama de nișă de săpunuri naturale.
Aceste produse deosebite, sunt 100% naturale și manufacturate, și respectă nevoile pielii. Ele pot să înlocuiască cu încredere gelul de dus din comerț, deoarece săpunul natural nu conține nimic dăunător pentru piele și reprezintă un cadou deosebit în care îi ajuți pe cei dragi să aibe grijă de sănătatea pielii lor.
În fiecare sezon avem o ediție limitată de săpunuri, iar în Decembrie au și nume deosebite. Săpunul aromă de Crăciun arată ca un brăduț cu globuri și miroase a ulei esențial de pin și brad, săpunul Floarea Crăciunului arată precum o Crăciuniță și miroase a scorțișoară și portocale dulci, săpunul Fulg de Nea arată ca o prăjituri și are fulgi de cocos în interior și miroase a verbină și vanilie.
Vă invit să le mirosiți și saă le vedeți la standul nostru permanent din Vivo Mall Constanța!
8. Care sunt planurile de viitor ale companiei și cu ce ați putea veni în întâmpinarea nevoilor clienților?
După 5 ani de experientă, pot spune că am învățat multe despre minunata industrie cosmetică și despre nevoile pielii și nevoile consumatorilor. Este un continuu proces de învățare și cu fiecare târg la care particip, cu fiecare interacțiune avută cu un consumator, simt că învăț ceva.
În 2020 îmi propun să dezvoltăm și mai mult portofoliul de produse, cu noi mini-game și cu expansiunea gamei Techir Profesional de uleiuri de masaj.
În 2020 vom crește și portofoliul de clienți B2B și vom avea o prezența.
Luăm în calcul și câteva târguri internaționale și să vedem ce opțiuni sunt de expansiune în această direcție.
Nevoile consumatorilor noștri sunt extrem de importante pentru noi. Datoria mea este să le descopăr, să le anticipez, să le ascult și să văd cum și cu ce produs îi pot ghida să-și îmbogățească ritualul de îngrijire a pielii.


