Unul din cei mai respectati diplomati ai Romaniei, ambasadorul Mihnea Constantinescu a murit azi noapte, la varsta de 56 de ani, la un spital din Nisa, anunta jurnalistul Radu Tudor pe blogul personal.

Născut în 1961, Mihnea Constantinescu era ambasador cu însărcinări speciale, reprezentant special al Guvernului României pe probleme de securitate energetică.

De-a lungul timpului a deținut în diverse guverne pozițiile de director al Cancelariei Primului ministru, consilier de stat sau consilier diplomatic, secretar de stat și director general pentru afaceri politice în cadrul Ministerului român al Afacerilor Externe.

În 2001 a fost reprezentant personal al Președinției în exercițiu a OSCE pentru Europa de Sud-Est în timpul președinției române, iar în 2003 a fost reprezentantul Guvernului român pe lângă Autoritatea Provizorie din Bagdad și consilier al MAE irakian.

Înainte de a intra în serviciul diplomatic, a fost cadru didactic al Universității Politehnice din București, domeniul inginerie nucleară, specializare în care a obținut și doctoratul.

Sursa: www.stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.