Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Primul dintre cele două spitale aflate în construcţie în Wuhan pentru a trata pecienţii infectaţi cu coronavirus este aproape finalizat și urmează să fie dat în folosință luni, informează BBC.

Spitalul Huoshenshan are 25.000 de metri pătraţi şi o capacitate de 1.000 de paturi.

Potrivit sursei citate, 1.400 de cadre medicale din armată vor fi trimise aici.

În aceeași zonă, chinezii construiesc un al doilea spital, Leishenshan, care va fi dotat cu 1.300 de paturi. Ridicarea acestuia a fost programată să dureze în jur de două săptămâni, stadiul lucrărilor fiind avansat, așa cum se poate vedea din imaginile transmise live de chinezi.

Imagini LIVE din timpul lucrărilor pot fi vizualizate AICI

Bilanțul a crescut la 304 morți

Autorităţile chineze au confirmat, duminică, decesul a 304 oameni, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat decesul primei persoane în afara graniţelor Chinei – un bărbat în vârstă de 44 de ani, aflat într-un spital din Manila (Filipine).

Peste 14.800 de cazuri de contaminare cu acest nou coronavirus, descoperit la finalul anului trecut în Wuhan (regiunea Hubei) din China, au fost înregistrate oficial până în prezent. Numărul depăşeşte pe cel al infecţiilor cu SARS (sindromul respirator sever acut), înregistrate în 2002-2003.

În afara Chinei, au fost semnalate cazuri de infectare în 24 de ţări, între care Marea Britanie, Spania, Franţa, Germania şi Statele Unite.