Isaran Green investiție Constanța
Isaran Green investiție Constanța
Recent, firma omului de afaceri libanez, din Brașov, Fadi El Ossman a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru construirea primelor blocuri de 10 etaje din viitorul cartier rezidențial pe care investitorul îl va realiza în Constanța, pe un teren de 11 hectare.

Proiectul pentru care se solicită avizul de mediu vizează „Construire Imobil Locuințe Colective D+P+10E cu Spații Comerciale, două imobile colective D+P+10E, circulații pietonale, parcări, spații verzi, construcții aferente echipării tehnico-edilitare, amenajare loc de joacă și organizare de șantier“, proiect propus a fi amplasat pe strada Tisei, numărul 14, Lot 4 din municipiul Constanța, în proximitatea bulevardului Aurel Vlaicu.

Investitorul este Isaran Green SRL, firmă ce aparține omului de afaceri din Brașov, Fadi El Ossman, care s-a aflat în 2020 sub control judiciar, fiind cercetat într-un dosar de evaziune fiscală. În Brașov, în zona Coresi, acesta a ridicat mai multe blocuri de locuințe cu mii de apartamente.

Planurile afaceristului pentru Constanța vizează construirea a unsprezece imobile destinate locuințelor colective, cu spații destinate serviciilor aferente zonelor de locuit amplasate la parter: cinci imobile vor fi destinate locuințelor cu caracter permanent, sezonier sau cu regim aparthotel, cu spații destinate serviciilor aferente zonelor de locuit la parter, amplasate în zona central mediană a parcelei, cu regim de înălțime D+P+10, o zonă destinată unui centru de cartier ce cuprinde un spațiu comercial P+2 și o zonă de loisir public (terenuri de sport, piscină), dar și o zonă destinată echipamentelor publice pentru învățământ, cu regim de înălțime P+2.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Potrivit proiectului, vor fi realizare 1.810 de unități locative.

Reamintim că în luna martie 2023, firma afaceristului brașovean a obținut, de la Primăria Constanța certificatul de urbanism pentru primele trei blocuri de zece etaje. Imobilele ar urma să fie ridicate pe parcelele A641/2,LOT2; A641/3, LOT1; A641/3,LOT2; A6.

Anterior emiterii acestui document, în iunie 2022, Primăria Constanța a lansat în dezbatere publică anunțul privind elaborare PUZ – zona delimitată de strada Tisei și limite cadastrale – conform aviz oportunitate nr. 41992/22.03.2022.

Terenul pe care vor fi construite blocurile are o suprafață de 115.982 mp, este intravilan, agricol, fără construcții. În zona adiacentă suprafeței de teren se află foarte puține blocuri sau case.

Date despre ISARAN GREEN SRL

Societatea care vrea să investească în Constanța este din Brașov a fost înființată în 2018 și are sediul într-un apartament situat pe strada 13 Decembrie 129.

Până acum societatea a raportat cifră de afaceri zero, având doar un singur angajat.

Firma este administrată de El Ossman Fadi, el fiind și administratorul societății. El deține 99% din acțiunile firmei în vreme ce soția sa, El Ossman Larisa Nicoleta – 1%.

Potrivit listă firme.ro, site consultat în data de 10 martie 2023, societatea are ca obiect de activitate „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”. De la momentul înființării, firma nu a avut activitate, ba chiar a raportat datorii de 24.935.307 lei.

ISARAN GREEN SRL
ISARAN GREEN SRL

Prin asociații săi, firma investitoare din Constanța mai este conectată direct și cu ISARAN SRL, Asociația ISARAN Grup SRL și cu ISALUX SRL.

În februarie 2020, omul de afaceri Fadi El Ossman, șeful proiectului imobiliar Issaran, a obținut revocarea ordinului de punere sub control judiciar, dispus de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov. Cercetat într-un dosar de evaziune fiscală, a formulat prin intermediul apărătorului său plângere împotriva măsurii luate de magistrați, scria, la acel moment brasovstiri.ro.

OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

O firmă din Brașov, cu zero cifră de afaceri în ultimii patru ani, vrea să construiască trei imobile de 10 etaje în Constanța

Un mic orășel va apărea în zona Andalchioi din Constanța: Un investitor din Brașov construiește aproape 2.000 de locuințe

 

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.