Ziua Dobrogei - Cumpăna
Ziua Dobrogei - Cumpăna
Elevii claselor V – VIII din cadrul Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpăna au celebrat Ziua Dobrogei sub titulatura „Dobrogea – pământ românesc”.

Evenimentul a început cu intonarea imnului de stat și prezentarea contextului Unirii de acum 144 de ani. De asemenea, a fost amintită și importanța Congresului de la Berlin, prin care României i se recunoștea independența.

În continuare s-a desfășurat un emoționant moment artistic în care Dobrogea, acest bătrân ținut de ape ocrotit, acest teritoriu cu un trecut fabulos și mitic fără egal, a fost elogiată de elevii școlii, prin cântece, poezii și citate din Zaharia Stancu, Geo Bogza, Mihail Kogălniceanu – un partizan hotărât al independenței românilor, precum și Proclamația către dobrogeni a regelui Carol I, care descria plaiurile dobrogene: „Un nou izvor de bunăstareˮ.

La finalul evenimentului, Andreea Scurtu, elevă a clasei a VIII -a D și solistă în cadrul Ansamblului Folcloric „Mugurașii Cumpenei” a interpretat cântecul „Îndemn la unire”, scris de Aurelian Silvestru din Chișinău, scriitor, pedagog, publicist și psiholog.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

De asemenea, a fost organizată și o expoziție tematică ce omagiază acest act care a contribuit la clădirea națiunii române.

Foto: Facebook

Citește și:

Cumpăna: Programul FAST a debutat la Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.