Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Sâmbătă, 1 februarie, echipa Dragonic Force (RO 039), echipa de robotică a Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia, a obținut premiul I (Winning Alliance First Pick) la competiția de robotică Demo Oficial, organizată la Călărași de Colegiul Național ”Barbu Știrbei” și echipa Danube Robotics (RO 111).

Competiția Demo Oficial Călărași s-a desfășurat în cadrul Competiției Internaționale de robotică ”First Tech Challenge”, competiție organizată de BRD și Asociația Nație Prin Educație.

După 5 meciuri de calificare, echipa din Medgidia a ajuns între primele 4 echipe finaliste ale competiției. Meciurile semifinale și finale au fost jucate în alianță cu echipa Evolution (RO 155) din Slobozia. Au fost 5 meciuri palpitante în care roboții echipelor din alianța albastră au demonstrat că sunt cei mai buni din sud-estul României.

Echipa Dragonic Force este formată din 15 elevi și 5 voluntari coordonați de 2 mentori – prof. Șerban Gina și prof. Furtună Marius.

Echipa se întâlnește săptămânal și de câte ori este necesar în sala de robotică a Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu”.

Fiind la al doilea sezon ”First Tech Challenge”, echipa Dragonic Force urmărește ca prin întreaga sa activitate să promoveze conceptul STEM în școală și în comunitate, atrăgând cât mai mulți membri și voluntari în jurul echipei și al valorilor FIRST.