Echipa de proiecte Erasmus a Școlii Gimnaziale Nr. 12 „B.P Hasdeu” din Constanța, a organizat, în data de 17 iunie 2022, un workshop în urma participării la mobilitățile din Grecia (21 – 25 februarie 2022) și Spania (11 – 15 aprilie).

Cadrele didactice participante la mobilități au avut ocazia să disemineze instrumente metodologice și de management educațional inovatoare, dobândite, astfel încât acestea să fie implementate la nivelul întregii școli în următorii ani.

Proiectul Erasmus+ K122 – „Educație, motivație și integrare în școala mea”, are ca scop diminuarea ratei abandonului școlar la nivelul școlii și îmbunătățirea procesului de incluziune a elevilor proveniți din grupuri vulnerabile, prin aplicarea unor tehnici educative integratoare.

Metodele prezentate în cadrul workshopului au urmărit tocmai însușirea și consolidarea unor practici didactice moderne cât mai interactive cum ar fi: învățarea experențială /Kolb, învățarea reflexivă/Gibbs, cu accent pe latura socio-emoțională, teatrul în educație, brainstormingul, mind mapping, dilema etică și altele.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

„Putem spune că prin acest atelier, profesorii au dobândit noi competențe pentru a crește motivația elevilor pentru învățare, pentru a oferi consiliere în situațiile speciale și a colabora cât mai eficient cu părinții.

În același timp este de subliniat faptul că suportul programul Erasmus+, finanțat de Uniunea Europeană, a condus către o îmbunătățire a procesului educațional, o deschidere către idealuri comune, către schimbări de mentalitate și depășirea unor bariere.

Ne bucurăm că școala noastră are de câțiva ani un istoric în această comunitate Erasmus+ și sperăm la noi proiecte în viitor, în beneficiul întregului mediu socio-educațional”, a precizat profesorul Felicia Petre)

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.