PNL
PNL
PNL a stabilit, astăzi, în Biroul Permanent Național, modificarea criteriilor de selecţie a candidaţilor pentru alegerile europarlamentare, prelungind data de depunere a candidaturilor până la 1 octombrie 2018, în loc de 1 septembrie cum era prevăzut iniţial.
“Dosarul de candidatură va cuprinde un CV profesional, un CV politic și un proiect pentru activitatea în cadrul Parlamentului European Membrii PNL care vor să candideze în alegerile europarlamentare își vor depune candidatura la Secretariatul General până la data de 1 octombrie 2018”, se arată în documentul aprobat de liberali în Biroul Politic Naţional de sâmbătă potrivit Mediafax.

“În cadrul listei de candidați ai PNL pentru alegerile europarlamentare, fiecare regiune de dezvoltare va avea câte 4 candidați + unul supleant. Cele 8 regiuni de dezvoltare vor fi ierarhizate în funcție de rezultatul la alegerile locale și parlamentare și de sondajul de opinie efectuat de partid. Ierarhia candidaților pe listă va fi stabilită în funcție de apartenența candidaților la o euroregiune, pentru respectarea reprezentării echilibrate a euroregiunilor și de punctajul dobândit de fiecare candidat”, se mai arată în documentul adoptat.

De asemenea, liberalii au schimbat şi data la care va fi votată forma finală a listei de candidaţi, respectiv pe 15 noiembrie, de către Biroul Politic Național, conform prevederilor statutare, la propunerea BEx.

Iniţial, data stabilită era de 1 noiembrie. Criteriile de evaluare a candidaturilor au rămas aceleaşi: “experiența politică; experiența administrativă și profesională; experiența în relații internaționale; calitatea proiectului depus”. Deşi preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că nu există încă o listă pentru candidatura la alegerile europarlamentare din 2019, PNL şi-a creionat în linii mari lista pentru alegerile europarlamentare, primul pe aceasta urmând să fie chiar liderul partidului, Ludovic Orban.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.