Anghel Nicolae primarul comunei Castelu
Anghel Nicolae primarul comunei Castelu
Chiar dacă până la alegerile locale din 2024 mai este cale lungă, unii primari din județul Constanța și-au stabilit deja traiectoria pe care doresc să o aibă. Este și cazul primarului de la Castelu, Nicolae Anghel, unul dintre cei mai vechi primari din județ care a declarat pentru Ziarul Amprenta că intenționează să părăsească PMP și să se înscrie în Partidul Social Democrat. 

„Vreau ca voturile noastre să nu se mai risipească. În acest sens vreau să intru în partidul care va face ceva pe viitor și acela este PSD. Îi cunosc prea bine pe colegii liberali, 70% sunt din PDL.

O să port discuții (n.r. cu PSD) și dacă voi fi acceptat eu pot să fac activitate în zonă și asta nu îmi afectează funcția pe care o dețin. PMP va lua o decizie atunci când nu va mai avea nevoie de mine, eu oricum nu mai am nevoie de ei.

Eu vreau să fiu corect, să anunț cu un an și jumătate înainte, ca PMP-ul să își găsească candidat la Castelu. Nu plec în ultima lună să spună că nu au pe cine să pună. Este datoria mea morală să îi anunț asta acum„, ne-a declarat Nicolae Anghel.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

„I-am spus chiar domnului Palaz să mă dea afară din partid”

Acesta a explicat că a avut discuții cu privire la venirea sa în rândurile social democraților cu conducerea de la județ, însă i-a fost transmis că decizia finală va fi luată după ce se se face rocada PSD-PNL la guvernare, în această primăvară.

„Eu am solicitat venirea în rândurile social-democraților, acum nu știu dacă o să mă primească. Vedem care va fi noua conducere de la județ a PSD-ului și care va fi momentul de agreare. (…) Voi veni cu cel puțin cu cinci primari lângă mine. Mutarea nu pot să o fac acum, ci cu câteva luni înainte. I-am spus chiar domnului Palaz să mă dea afară din partid. A spus că nu este cazul”, a mai spus Nicolae Anghel,râzând.

Primarul comunei Castelu a mai explicat că el nu își dorește să mai candideze pentru un nou mandat de primar al comunei Castelu, însă va susține la primărie pe actualul viceprimar, Antoneta Prodan, despre care are numai cuvinte de laudă:

„Eu pot să plec și cu un an înainte pentru că viceprimarul meu se descurcă foarte bine. Probabil la începutul anului viitor voi face pasul pentru a vedea lumea viceprimarul meu în funcția de primar că se descurcă foarte bine și merită funcția. Vreau ca să candidez ca și consilier județean iar organizația Castelu să o susțină pe doamna viceprimar la alegerile din 2024. Eu cred că am destulă experiență politică și pot face ceva mai mult. Acest lucru le spun și oamenilor, vreau să merg la județ să îi ajut mai mult”.

Nicole Anghel este unul dintre primarii vechi din județul Constanța. Din 1996 până în 2008 a făcut parte din PNȚCD, în 2008 a trecut în rândurile PD-ul, iar în 2010 a devenit membru fondator al PMP.

„Pe mine m-a deranjat că atunci când s-a răsturnat Guvernul Dăncilă nu am fost și noi consultați. Neintrarea PMP-ul în Parlament a fost din cauza puterii depline care a fost dată PNL-ului. Eu le-am spus de atunci că ar fi trebuit să fim și noi consultați”, a mai explicat Anghel.

PSD va rupe primari pentru alegerile din 2024

Decizia primarului comunei Castelu vine în contextul în care la finalul anului 2022, președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a precizat că mai mulți primari de la alte partide și de la PNL în special, se vor alătura Partidului Social Democrat la următoarele alegeri locale, în 2024.

„Există primari care vor să vină la PSD de la alte partide. Există vreo 12 nume grele de primari dintre care 9 vor veni sigur. Sunt de la PNL, dar și de la alte partide”, a precizat Felix Stroe la conferința de presă organizată la finalul anului 2022.

La acel moment acesta nu a dorit să facă nicio nominalizare din motive lesne de înțeles.

Citește și:

(VIDEO) Ce spune Felix Stroe despre stabilirea candidaților PSD pentru alegerile din 2024

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.