Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Plenul Camerei Deputaților a aprobat, miercuri, abrogarea Legii recursului compensatoriu. Camera Deputaților este forul decizional, astfel că legea pleacă la promulgare. Au fost 272 de voturi pentru, niciun vot împotrivă. 

Proiectul a trecut, marți, de Comisia Juridică tot cu unanimitate de voturi, fiind acceptate amendamente din partea PNL și USR.

Președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, deputatul PSD Nicușor Halici, a declarat, în plenul ședinței de miercuri a forului legislativ, că “doar o foarte mică parte”, sub 600 dintre recidiviștii care au fost eliberați în baza recursului compensatoriu, aveau nevoie de această lege.

Din aia 20.000 de recidiviști eliberați, o mare parte nu aveau nevoie de recursul compensatoriu, ci doar o foarte mică parte, se pare că sub 600. O să vedem și ce ne spune Ministerul Justiției cu privire la beneficiarii recursului compensatoriu care au recidivat. Ce este foarte interesant de văzut este ce o să facă Guvernul, pentru că CEDO ne-a spus veniți cu soluții!.

Din partea PSD, va avea susținerea în condiții în care aceste soluții sunt sustenabile și în avantajul societății în ansamblul sau”, a afirmat Nicușor Halici la dezbaterile de miercuri din Camera Deputaților privind abrogarea recursului compensatoriu.

Deputatul PNL Florin Roman a declarat că, dintre cei 22.000 de deținuți eliberați în baza recursului compensatoriu, 7.000 au fost “criminali, violatori, tâlhari”.

“Vorbim astăzi de abrogarea recursului compensatoriu, pentru că PNL a scris un proiect de lege și l-a depus în luna februarie. În februarie erau eliberați în baza recursului compensatoriu 12.000 de deținuți. Dacă am fi avut înțelepciunea și ați fi ascultat rugămintea Opoziției de la acel moment, astăzi 10.000 de deținuți nu ar umblă liberi pe străzile României.

Am ajuns la o situație înfiorătoare: 22.000 de deținuți eliberați mai repede, dintre care 7.000 au fost criminali, violatori, tâlhari, deținuți care au ajuns în pușcării pentru că au comis fapte extrem de grave. Dintre ei, 500 au ieșit și au comis din nou. Alți 2.000, după ce au fost eliberați, s-au întors în penitenciare”, a spus Roman, citat de Mediafax.

La rândul sau, deputatul USR Stelian Ion a afirmat că este de apreciat că UDMR și-a recunoscut greșeala în ceea ce privește susținerea legii recursului compensatoriu.

“Unii dintre cei care au susținut această lege și au votat-o au recunoscut în mod public greșeală. Cred că este de apreciat cel puțin din partea UDMR că și-au recunoscut public această greșeală. Cei care au promovat această lege (recursul compensatoriu – n.red.) trebuie să recunoască că a fost o eroare foarte mare”, a precizat Stelian Ion.