Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

PSD a mai câștigat un europarlamentar, România ajungând la 33 de eurodeputați după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, iar luni a fost anunțați în plenul de la Strasbourg noii membri ai Parlamentului European, încheindu-se astfel procedura.

Încă de la 1 februarie 2020, noii europarlamnetari și-au preluat mandatele, după plecarea membrilor din partea Regatului Unit, însă luni, 10 februarie 2020, a început prima sesiune plenară a nou-veniților din actuala legislatură.

Din România, Victor Negrescu, de la PSD, a obținut un mandat de europarlamentar. Negrescu este membru al Comisiei de cultură și educație din PE și membru supleant al Comisiei de bugete și al Comisiei de afaceri constituționale.

Astfel, PSD (membru S&D) ajunge la 9 membri, iar dacă îl numărăm și pe Mihai Tudose, ajunge la 10 membri, la egalitate cu PNL. Tudose a fost ales europarlamentar pe listele Pro România, dar la începutul anului 2020 a revenit la PSD, fiind anunțat drept unul dintre cei care pregătesc campania social-democraților. Mihai Tudose figurează încă pe site-ul Parlamentului European ca fiind eurodeputat Pro România.

Pro România (S&D) a mai rămas astfel cu 1 europrlamentar, Corina Crețu.

PNL (membru PPE) are 10 membri, USR-PLUS (membru Renew Europe) – 8, PMP (PPE)- 2, UDMR (PPE) -2.

La PNL, profesorul Vlad Nistor a obținut un mandat de eurodeputat, din 2 decembrie 2019, înlocuind-o pe Adina Vălean, care a fost numită comisar european pe Transport.

 

Odată cu Brexit-ul care a avut loc de la 31 ianuarie 2020, au plecat din Parlamentul European cei 73 de eurodeputați britanici.

Un număr de 27 de fotolii de europarlamentari rămase libere se redistribuie către 14 țări membre. Restul de 46 de mandate de europarlamentari rămân disponibile în caz că vor mai adera alte țări la UE.

Sursa: www.hotnews.ro