Tinerii social-democrați din județul Constanța se reunesc la această oră pentru a-și alege o nouă condurere la organizația de tineret pentru următorii doi ani. Au fost convocați 542 de tineri social-democrați, iar din aceștia sunt prezenți 511. Din noua conducere vor face parte 54 de membri. 

Până la data limita de depunere a candidaturilor, doar Nicu Roșu, actualul președinte al tineretului este singurul candidat la funcția de președinte al organizației.

Sunt prezenți președintele tineretului PSD, Gabriel Petrescu, deputatul Cristina Dumitrache, vicepreședintele PSD, Mirela Matichescu, șeful PSD Constanța, Felix Stroe, președintele CJC, Horia Marius Țuțuianu, deputații Radu Babuș și George Vișan.

La conferința de alegeri sunt prezenți alături de tinerii din toate cele 70 de organizații PSD din județ și primarii PSD, deputații de Constanta, cu excepția senatorului Liviu Tit Brăiloiu, consilieri locali din mai multe localități, dar și membri ai organizației de pensionari.

UPDATE 1:

Dintre activitățile amintite de actului lider al tineretului social democrat din Constanța, Nicu Roșu desfășurate de actuala conducere a tineretului social democrat au fost amintite: Ziua Drapelului, sprijinirea organizării alegerilor la PSD Medgidia, sprijinirea organizației de femei PSD Constanța în desfășurarea Școlii de Vară în 2017, 2018 și 2019, lansarea celei de-a doua ediții 10 pentru Bruxelles unde au participat peste 100 de tineri, dar și alte evenimente la care aceștia au participat.

“Îmi doresc în mandat să duc la capăt puținele lucruri pe care nu am reușit să le  duc la bun sfârșit. Primarilor prezenți în această seară le solicit să acorde sprijin și încredere tinerilor, cu tinerii puteți câștiga prezidențialele și localele de anul viitor. Să nu uitați de ei, trebuie să fie recompensați și apreciați. Domnului președinte al PSD Constanța, Felix Stroe, vă solicit ca la alegerile de anul viitor o treime din locurile eligibile să le acordați nouă, organizația de tineret și cei care au muncit în această campanie”, a spus Nicu Roșu, la începutul conferinței de alegeri.

UPDATE 2:

“Vine o perioadă când noi tinerii trebuie să meritam acele posturi despre care vorbea Nicu. Trebuie să faceți diferența, voi, organizația de la Constanța. Singurul mod prin care putem sa arătăm ca noi putem fi la fel ca cei mai mari este doar prin munca și putem convinge foarte multa lume”, a declarat Emanuel Spătaru, liderul PSD Dâmbovița, cel mai tânăr primar din România, prezent la eveniment astăzi.

UPDATE 3:

“Nu am fost niciodată dezarmat să particip în continuare și să implementez proiectele în care am crezut. Alaturi de voi am reușit cele mai bune măsuri din generația noastră. Nu am știut să comunicăm asta. Astăzi avem nevoie de o schimbare. Noi ca generație trebuie sa avem acces la publicul larg, trebuie sa găsim acea modalitate de a discuta cu ei. Sa le spunem ca avem un proiect, o viziune pe viitor. A face politica nu înseamnă să faci politica pe termen scurt, ci sa construiești o țară. Cred că putem sa mergem în fața tinerilor sa le spunem ce vrem sa facem”, a declarat Gabriel Petrea, președintele TSD la nivel național.

“Ma bucur sa va vad în număr atât de mare. Dragi tineri și prieteni, după alegerile europarlamentare unde nu am avut cel mai bun scor mulți au spus ca nu ne vor ridica, dar nu mor caii când vor câinii. Ne așteaptă 3 campanii grele. Sunt convins ca vom ieși victorioși. Acum trei ani, Nicu Roșu mi-a cerut să-mi vina alături, dar i-am spus să facă o echipa sănătoasă la TSD Constanța și uite ce a făcut. Am o vorba, din Alexandru Lapusneanu: De mă voi scula pe mulți pe mulți am să popesc. Forța PSD! “, a spus președintele CJC, Horia Marius Țuțuianu.

După mai multe glume, senatorul Nicolae Moga a declarat:” Noi trebuie sa luam voturi, sa discutam cu oamenii despre lucrurile bune pe care le-am făcut. Ca sa câștigi trebuie să muncești. Partidul nostru nu este într-o situație roză, dar cu ajutorul vostru acest partid trebuie sa câștige alegerilor. Primarilor, directorilor de deconcentrate, aveți tineri pe care puteți să-i angajați. Ei vor duce România mai departe”, a declarat Nicolae Moga.

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe: “Un președinte tânăr care a crescut frumos politic care cu siguranță va avea un cuvânt greu de spus în politica viitoare constanțeană. Ieri, în cadrul ședinței lărgite a Comitetului Executiv Județean, și am hotărât ca la alegerile locale din 2020 o treime din locurile eligibile să fie ale tinerilor, cu rugămintea jumătate fete, jumătate băieți. Am hotărât și trebuie să ne ținem de cuvânt. Îmi doresc ca o treime din consilierii locali, județeni, municipali sa fie tineri, jumătate fete, jumătate băieți. Vrem sa fim un model la nivel național.

Suntem într o bătălie destul de grea.

Organizația de tineret a strâns  112.413 semnături, pe primul lor în țară, următoarea a fost Dâmbovița. Ne-am angajat la 120.000 de voturi pentru “coșul” national. Noi vrem ca în continuare cea mai importanta structura a partidului sa devina tineretul TSD.

Trebuie sa ne străduim sa ducem cel puțin 8 dacă nu 10 parlamentari la București.

Trebuie sa ne luptam sa avem un președinte social democrat. Primul președinte a împărțit România în doua, a venit apoi un președinte care simt ca nu iubește românii”.

UPDATE 4:

Fostul președinte al organizației de tineret a PSD Constanța, Nicolae Roșu, a fost din nou ales pentru un mandat de doi ani cu unanimitate de voturi.