Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Servicii medicale performante, echipamente de top, echipă multidiciplinară – toate elementele dedicate prevenției, diagnosticării precoce și tratamentului complet al cancerului de sân sunt de acum într-un singur loc, mai aproape de casă, la OCH – Centrul de excelență dedicat cancerului de sân deschis astăzi în Constanța, în cadrul Policlinicii OCH, din zona Flâmânda. 

Ovidius Clinical Hospital a creat și a inaugurat astăzi un nou concept, Centrul OCH pentru Cancerul de Sân.

Aici sunt implementate protocoalele europene pentru fiecare etapă din procesul de diagnostic si tratament al acestei boli.

Au fost achiziționate echipamentele de top, revoluționare și s-a format cea mai bună echipă multidisciplinară de specialisti dedicați și implicați în fiecare etapă din drumul lung urmat de femeile depistate cu cancer de sân, inclusiv cu recuperarea postoperatorie.

Este de departe un avantaj pentru pacientele OCH să aibă toate metodele de investigație în cadrul clinicii OCH. “Astăzi inaugurăm acest centru care abordează pacientul integrat – de la diagnosticarea precoce, de la evaluarea riscurilor cu ajutorul Algoritmului Alprevia, avem toată facilitatea diagnosticului precoce – mamografie, RMN, și ulterior atât tratamentul chirurgical. Toate sunt personalizate de factorii de risc, de genetica pacientului. Scopul nostru este de a atinge acest deziderat – supraviețuire 100% pacientelor cu cancer la sân”, ne-a declarat medicul Bogdan Păun, șef lucrări în cadrul Universității de Medicină și Farmacie București și colaborator al Ovidius Clinical Hospital.

Cel mai nou aparat de mamografie din regiune

Cancerul de sân diagnosticat la timp si tratat corect poate fi vindecat. “De aceea vorbim despre prevenție și screening. Atâta timp cât femeia nu vine niciodată la medic și își palpează ea singură tumora, vorbim despre un stadiu mare în care tratamentul este dificil, este greu suportta de pacientă și speranța de viață se reduce. Prin screening, educația femeii, informarea și șansa de a veni o dată la doi ani la o ecografie mamară face ca noi să putem descoperi cancerul într-un stadiu în care poate fi vindecat 100%”, ne-a declarat Carmen Ciufu, medic primar imagistică și radiologie.

Mamografia în ziua de astăzi este principala metodă de screening a cancerului de sân. Screeningul își dorește să poată depista tumorile de sân în stadii cât mai mici, în care ele pot fi vindecate.

Din acest motiv, venind în întâmpinarea și ajutorul femeilor, Centrul OCH de excelență pentru depistarea cancerului de sân a achiziționat cele mai noi aparate.

“Este cel mai nou aparat de mamografie din regiune, doza de iradiere este mult mai scăzută, examinarea nu mai este atât de neplăcută pentru femei. Este un aparat digital cu tomosinteză care poate diagnostica mult mai ușor cancerul de sân în stadii incipiente.  Acest mamograf încheie lanțul de diagnostic al cancerului de sân – noi până acum aveam rezonanța magnetică și ecografia dedicată cancerului de sân”, ne-a spus medicul primar Carmen Ciufu.

În afara acestui aparat, în premieră în România, Centrul de excelență a achiziționat și un aparat care se numește sentimag care funcționează pe baza câmpului magnetic și care poate depista ganglionul santinelă – cel important în terapia chirurgicală a cancerului de sân. “Tot cu ajutorul acestui aparat putem marca tumorile mici pe care chirurgul nu le palpează în ideea de a fi cât mai bine rezecată tumora primară. Totul funcționează fără iradiere, este o inovație în domeniu și acum există în cadrul OCH”, ne-a mai spus medicul Carmen Ciufu.

Mamografie este utilă pe un sân îmbătrânit iar ghidurile europene sfătuiesc ca după vârsta de 45 de ani să se facă astfel de investigații. În ceea ce le privește pe femeile care și-au făcut teste genetice și care sunt predispuse la a dezvolta un cancer, acestea își pot face mamografia mult mai timpuriu și o dată pe an.

La femeia tânără se efectuează ecografia.

Second opinion, procedură inițiată de OCH, la dispoziția pacientelor 

Second opinion este o decizie medicală care întărește încrederea pacientului în prima opinie pe care a auzit-o. “Avem un parteneriat cu medicul Doru Paul, oncolog român stabilit la New York și avem o platformă de second opinion direct cu specialiștii din New York. Dacă este nevoie, echipa de oncologi de aici împreună cu pacientul pot accesa topul medicinii de peste ocean. Este mai simplu dacă ai două opinii convergente și care ușurează și munca medicului curant”, ne-a spus dr. Bogdan Pană, șef lucrări în cadrul Universității de Medicină și Farmacie București și colaborator al Ovidius Clinical Hospital.

În cadrul Centrului de excelenta dedicat cancerului de sân femeile pot beneficia de:

 • Prevenție cu sistemul Alprevia ( singurul de acest fel din Romania)
 • Diagnostic imagistic complet (Mamografie, Ecografie, Rezonanta magnetica)
 • Diagnostic histopatologic prin Puncție – biopsie a tumorilor de sân sub ghidaj echografic și analgo-sedare
 • Marcarea tumorilor de sân fara durere
 • Teste de imunohistochimic
 • Chirurgie minim invazivă a sanului
 • Depistarea ganglionului santinela cu dispozitivul Sentimag, unicul din Romania, fara iradiere
 • Terapii medicamentoase inovative
 • Testare genetică prin Roche România
 • Specialistii oncologi de TOP din Constanța și New York
 • Consiliere psihologica pre și postoperatorie
 • Recuperarea postoperatorie

Citește și:

Ovidius Clinical Hospital a creat un nou concept. Se inaugurează Centrul OCH de excelență dedicat cancerului de sân