Ovidius Clinical Hospital a creat un nou concept. Se inaugurează Centrul OCH de excelență dedicat cancerului de sân

Servicii medicale performanțe, echipamente de top, echipă multidiciplinară – toate elementele dedicate prevenției, diagnosticării precoce și tratamentului complet al cancerului de sân sunt de acum într-un singur loc, aproape de casă.

Ovidius Clinical Hospital a creat un nou concept, Centrul OCH pentru Cancerul de Sân.

Aici sunt implementate protocoalele europene pentru fiecare etapă din procesul de diagnostic și tratament al acestei boli.

Au fost achiziționate echipamentele de top, revoluționare și s-a format cea mai bună echipă multidisciplinară de specialiști dedicați și implicați în fiecare etapă din drumul lung urmat de femeile depistate cu cancer de san, inclusiv cu recuperarea postoperatorie.

Cancerul de sân diagnosticat la timp și tratat corect poate fi vindecat.

În cadrul Centrului de excelență dedicat cancerului de sân femeile pot beneficia de:
 • Prevenție cu sistemul Alprevia ( singurul de acest fel din România)
 • Diagnostic imagistic complet (Mamografie, Ecografie, Rezonanță magnetică)
 • Diagnostic histopatologic prin Puncție – biopsie a tumorilor de sân sub ghidaj echografic și analgo-sedare
 • Marcarea tumorilor de sân fără durere
 • Teste de imunohistochimic
 • Chirurgie minim invazivă a șanului
 • Depistarea ganglionului santinelă cu dispozitivul Sentimag, unicul din România, fără iradiere
 • Terapii medicamentoase inovative
 • Testare genetică prin Roche România
 • Specialiștii oncologi de TOP din Constanța și New York
 • Consiliere psihologică pre și postoperatorie
 • Recuperarea postoperatorie
Prevenția trebuie să facă parte din stilul tău de viață

Cancerul de sân este o boală din ce în ce mai frecvența și este vital să fie descoperit la dimensiuni mici, până în 14-15 mm, pentru că atunci are șansele să fie vindecat. Orice femeie poate beneficia de toate mijloacele de prevenție și diagnostic, în cadrul Centrului OCH pentru cancer de sân prin intermediul Cardul OCH cu Algoritm de prevenție personalizată – Alprevia, care include examenul anual de prevenție și evaluare a stării de sănătate și acces prioritar la consultațiile, analizele și investigațiile necesare.

Prin Alprevia, afli exact ce ai de făcut și ce fel de examen imagistic e potrivit pentru ține. Investigațiile imagistice sunt realizate la OCH cu toată gama de aparatură necesară, modern și eficient. Astfel, pacientele pot beneficia de ecografie, mamografie, rezonanță magnetică și computer tomografie.

Echipamentele imagistice sunt noi, dedicate, scad dozele de iradiere și facilitează interpretarea.

Tipul de examinare este adaptat la vârsta femeii, la antecedente, fiecare examen fiind realizat de un tehnician cu experiență. Mamograful din dotarea OCH este special achiziționat pentru noul Centru de excelență dedicat cancerului de san.

Pentru că OCH beneficiază de toată dotarea necesară diagnosticului corect și rapid al cancerului de san, orice femeia va putea accesa investigațiile lămuritoare personalizat, în funcție de nevoile și patologia ei. Doar cu o echipă bine instruită și închegată,cu aparatură de top, performanță, examinările pot fi de calitate.

Metodă de diagnostic cu ajutorul dispozitivului Sentimag, unică în România

O altă noutate la Ovidius Clinical Hospital o reprezintă achiziția dispozitivului Sentimag. Centrul de excelență OCH dedicat cancerului de sân este singurul loc din regiune unde se poate trata cancerul de sân minim invaziv utilizând Sentimag, o tehnologie de ultimă oră, neiradianta, ce detectează tumorile nepalpabile intraoperator și depistează ganglionul santinelă. Metodă de diagnostic cu ajutorul dispozitivului Sentimag este unică în România, neiradianta și de încredere.

Centrul de excelență OCH dedicat Cancerului de Sân are în echipa să specialiști oncologi de TOP din Constanța și New York care îți vor recomandă tratamentul optim de care ai nevoie, teste genetice de ultima ora, teste ce depistează predispoziția genetică pentru alte boli.

Toate serviciile medicale pentru prevenția, diagnosticul și tratamentul cancerului de sân sunt puse la dispoziție în cadrul Centrului OCH pentru Cancerul de Sân.

Citește și:           

Un echipament RMN ultra-modern a intrat în dotarea policlinicii OCH Constanța

În curând, o Policlinică OCH în centrul orașului Constanța