Horia Marius Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, prezent la conferința de presă organizată de PSD, a dat noi detalii cu privire la Spitalul Regional Constanța care, după cum a anunțat Felix Stroe săptămâna trecută, ar urma să se construiască în curtea Spitalului Militar Constanța. Șeful CJC spune că așteaptă hotărârea de Guvern pentru ca proiectul să poată merge mai departe.

”Acest spital se va face la Constanța. Domnul Teodorovici și-a asumat public. Așteptăm hotărârea de Guvern. Sper să iasă hotărârea până la alegerile prezidențiale, dar e bine și după. Noi dorim ca orașul Constanța să fie primul care are spital regional”, a spus Țuțuianu.

Reamintim faptul că săptămâna trecută, șeful PSD Constanța, Felix Stroe a vorbit despre faptul ca Spitalul Militar să fie convertit în spital regional. De asemenea, viitorul spital regional nu se va face pe fonduri europene, ci în parteneriat public-privat.

Motivele pentru care nu se accesează fondurile europene sunt, potrivit președintelui PSD Constanța, Felix Stroe, multiple: în parteneriat public-privat se face mai repede, iar legea privind achizițiile publice este un dezastru, după cum însuși Stroe a confirmat, vinerea trecută, în cadrul unei conferințe de presă. Totodată, potrivit lui Stroe, turcii, în ultimii opt ani, au investit masiv în Sănătate și, astfel, sunt recomandabili pentru un astfel de parteneriat.