În câteva luni ar putea să existe medicamentul pentru Covid-19, realizat de o companie americană cu rezultate extrem de promițătoare la primele teste. Mai mult decât atât, medicamentul anti-Covid urmează să fie testat și în România în câteva săptămâni, a anunțat într-un interviu pentru Ziare.com prof. univ. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, reprezentatul României la OMS.


“Am făcut demersuri la biroul OMS pentru Europa și mă bucur că am reușit să includem și România, probabil Institutul Matei Bals, pe lista centrelor unde se va face studiul clinic de faza 3 pentru acest medicament. Studiul va înrola mai mulți pacienți din mai multe țări, alături de alte produse, astfel încât la sfârșitul lui să existe suficiente argumente pentru autoritatea americană, FDA, să poată da aprobarea de producție și punere pe piață. În câteva luni de zile cred că acest medicament va fi disponibil”, a spus prof. univ. dr. Rafila.

Prof. Rafila a precizat că la „Matei Balș” vor fi testate în paralel 4 scheme terapeutice pentru Covid-19, însă medicamentul realizat în SUA este considerat în literatură de specialitate cel mai promițător.

Interviul integral cu prof. univ. dr. Alexandru Rafila va fi publicat în această noapte pe Ziare.com. Medicul răspunde și uneia dintre principalele întrebări: cât vom mai sta în case?

Sursa: www.ziare.com